SPIT. Înștiințările de plată pentru persoane fizice, trimise cu întârziere de câteva zile

Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța informează contribuabilii că înștiințările de plată au fost transmise, începând cu luna ianuarie, astfel:

– pentru persoanele juridice – în perioada 30.01.2017-10.02.2017.

– pentru persoanele fizice – începând cu data de 27.02.2017.

Expedierea acestora nu a fost efectuată în perioada anunțată anterior, respectiv 20-31.01.2017, întrucât a fost actualizată baza de date prin suprapunerea acesteia cu cea a Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Constanța (SPCLEP).

Precizăm că 70% din totalul înştiinţărilor de plată emise au fost tipărite pe hârtie de culoare albă, pentru cei care au de achitat doar obligaţiile pentru anul 2017 şi 30% pe hârtie de culoare roz, pentru cei care au de achitat şi obligaţiile restante aflate în procedură de executare silită precum şi accesoriile aferente acestora.

În cazul în care, până la sosirea înștiințărilor de plată, contribuabilii doresc să afle cuantumul impozitelor și taxelor datorate în anul fiscal 2017, pot opta pentru:

– obținerea de user/parolă pentru utilizarea aplicației E-tax, pe site-ul instituției www.spit-ct.ro. Prin intermediul acestui cont se vizualizează obligațiile fiscale, patrimoniul bunurilor deținute și se pot efectua plăți;

– deplasarea la stațiile OMV Petrom, oficiile Poștei Române din municipiul Constanța, ghișeele instituției.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.