Spitalul Ovidius Clinical Hospital va avea un aparat de ultimă generație pentru investigații de rezonanță magnetică, unic în România

ovidius clinical hospital

Aparatul va intra în dotarea spitalului din octombrie 2017

Începând cu luna octombrie 2017, la Ovidius Clinical Hospital (OCH) va deveni operațional cel mai nou aparat lansat de Siemens pentru investigații de REZONANȚĂ MAGNETICĂ performante și non-invazive.

Siemens Magnetom Sempra 1,5 T este un echipament de ultimă generație lansat de către compania Siemens în anul 2017. Este un echipament de ultimă generaţie la nivel mondial chiar de anul acesta şi primul de acest tip achiziţionat de către un spital din România.

Echipamentul oferă investigații RM rapide, mai silențioase și poate realiza examinări în siguranță pentru pacienții cu implanturi metalice.

Este singurul echipament RM din Constanța care are în dotare anestezie compatibilă cu câmpul magnetic cu prezența medicului anestezist, ceea ce oferă un plus de confort pacienților claustrofobi, copiilor, pacienților cu dureri acute ce nu pot sta nemișcați pe durata examinării.

Aparatul RM este singurul din Constanța care realizează scanări ale întregului corp (whole body RM).

Echipamentul dispune de memorie tehnică ce poate compara investigațiile anterioare cu cele recente pentru pacienții ce repetă examinarea în cadrul Ovidius Clinical Hospital.

Echipa medicală specializată în Imagistică Medicală are experiență recunoscută în centre medicale renumite din Franța, unde au realizat stagii de formare și competențe.

Ovidius Clinical Hospital lucrează cu o echipă multidisciplinară din mai multe specialități medicale și chirurgicale pentru a asigura investigații realizate în condiții de siguranță și un diagnostic cert, obținut cu aparatură de ultimă generație.

Cristian Hagi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.