Străzi noi în Constanța: Daniel Fripis, Dumitru Lupu și Moskopole

fripis

Daniel Fripis a murit în timpul unei misiuni, pe 29 august 2015

Trei străzi din municipiul Constanța, care nu au nicio denumire, în prezent, se vor numi, în viitor: Daniel Fripis, Dumitru Lupu și Moskopole.

Așa le propune primarul Decebal Făgădău consilierilor locali, iar aceștia vor vota în următoare ședință de consiliu, care va avea loc pe 27 noiembrie. Cel mai probabil, hotărârile vor fi adoptate.

Strada sublocotenent Marius-Daniel Fripis este porțiunea delimitată de str. Fântânele și str. Mareșal Alexandru Averescu; strada compozitor Dumitru Lupu va fi paralelă cu str. actor Jean Constantin și cu str. actor Toma Caragiu, iar “fundătura Năvodului”, din cartierul Palazu Mare, își va schimba denumirea în ”strada Moskopole”.

Daniel Fripis a fost pompierul care a murit tragic, în timpul unei misiuni, în data de 29 august 2015, Dumitru Lupu a fost un compozitor celebru (autor al celebrei „Hai vino iar în gara noastră”), iar Moskopole este o mică localitate din Albania de astăzi. În secolul XVII era însă un mare oraș din Balcani, centru cultural și comercial al aromânilor, locul unde a apărut prima tipografie din Balcani.

ERATĂ.

„Inițiatorul Proiectului de hotărâre nr. 34 privind atribuirea denumirii „strada sublocotenent Marius-Daniel Fripis” circulației publice carosabile delimitată de str. Fântânele și str. Mareșal Alexandru Averescu este domnul consilier local Secil Givan Cantaragiu și nu domnul primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău.”, a precizat, miercuri, Primăria Constanța.

One comment

  • Armand Dascălu

    Și totuși, la un moment dat, se vorbea și despre o stradă Gheorghe Dumitrașcu. Teoretic , urma să fie strada / stradela Diana . Dar cum trece vremea, și bunele intenții expiră .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.