Supărat pe prefect, Claudiu Palaz încearcă marea cu degetul

Claudiu Palaz și Ioan Albu (colaj: Constanța 100%)

Claudiu Palaz a trimis, marți, un comunicat de presă în care a anunțat că a sesizat două instituții ale statului în legătură cu statutul prefectului Ioan Albu.

Palaz, președinte PMP și vicepreședinte PSD, crede că prefectul ar fi membru al PSD. Își bazează această credință pe un articol pe care l-a citit în presa locală.

Așa cum reiese dintr-un articol publicat în presa locală, sus-numitul deține funcția de membru PSD și președinte al „Departamentului pentru politici de mediu, agricultură şi dezvoltare rurală” din cadrul aceluiași partid.”, spune Claudiu Palaz.

Articolul respectiv a fost scris de colegii de la Ziua de Constanța. În el nu se spune însă că prefectul ar fi membri PSD, ci că a apărut pe o listă ca șef al acestui departament. Ziariștii de la Ziua au vorbit cu prefectul, care le-a spus că numele său a apărut dintr-o eroare acolo, inițial, pentru că nu mai este membru de partid.

Partidul Mișcarea Populară, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, a înștiințat însă Agenția Națională de Integritate și Ministerul Afacerilor Interne.

Am solicitat dispunerea unui control și aplicarea măsurilor care se impun în cazul de față, considerând a fi ilegal ca reprezentantul Guvernului în teritoriu să facă parte dintr-un partid politic, oricare ar fi el. Nu am cerut lucruri imposibile, ci respectarea legii”, a declarat Claudiu Palaz.

Conform art. 17 din Legea 340/2004 privind prefectul şi instituţia prefectului, prefectul şi subprefectul nu pot fi membri ai unui partid politic sau ai unei organizaţii căreia îi este aplicabil acelaşi regim juridic ca şi partidelor politice, potrivit legii, sub sancţiunea destituirii lor din funcţia publică.

Poate că era o idee mai bună ca, înainte de a trimite înștiințări și de a pune instituțiile publice, plătite din bani publici, să facă verificări, vicepreședintele CJC să îi întrebe pe partenerii săi de la PSD dacă prefectul este sau nu membru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.