Teatrul de Stat Constanța. Capitolul „Alte cheltuieli cu bunuri și servicii” crește de 173 de ori în ultimul trimestru al anului. Publicitatea, numai de șapte ori

Dana Dumitrescu și Marius Bodochi în „Ursul”

Capitolul bugetar „Alte cheltuieli cu bunuri și servicii” crește de 173 de ori în ultimul trimestru al anului, la Teatrul de Stat Constanța, în timp ce cheltuielile cu reclama și publicitatea se majorează de șapte ori, în ultimul trimestru al anului 2017.

Consilierii județeni sunt chemați, săptămâna aceasta, să voteze rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2017 pentru Teatrul de Stat Constanța. Potrivit proiectului de hotărâre, publicat pe site-ul Consiliului Județean Constanța, Teatrul și-a bugetat, în acest an, venituri totale de 7.108.000 lei și cheltuieli totale în aceeași sumă. Veniturile proprii reprezintă numai 270.000 de lei, în timp ce din transferuri (de la CJ) primește 5.958.500 lei și din parte Primăriei Constanța primește o finanțare nerambursabilă de 850.000 lei. De asemenea, 28.000 de lei revin de la Ministerul Culturii. Peste jumătate veniturile totale, adică 3.600.000 lei, reprezintă cheltuieli de personal.

Studiind bugetul, se remarcă o creștere foarte mare a cheltuielilor de reclamă și publicitate în trimestrul al IV-ulea din acest an. Dacă în primele trei trimestre suma cheltuită a fost de 15.000 de lei (în primul) și de 10.000 de lei (în al doilea și al treilea), acum a fost majorată de șapte ori. 70.000 de lei va cheltui, pentru reclamă și publicitate, Teatrul de Stat Constanța în lunile octombrie, noiembrie și decembrie, potrivit bugetului semnat de directorul general, Daniela Dumitrescu și directorul economic, Mihaela Petrescu. Evident, dacă și consilierii județeni vor fi de acord.

teatrul de stat constanta cheltuieli

Creșterea record vine însă la capitolul „Alte cheltuieli cu bunuri și servicii”. În primele trei trimestre, la acest capitol s-au cheltuit 17.000 de lei. În trimestrul IV este propusă suma de 868.000 de lei. Dacă ne raportăm la trimestrul al treilea, când s-au cheltuit 5.000 de lei, rezultă o creștere de 173 de ori. Aceste cheltuieli nu apăreau în proiectul de rectificare bugetară din 28 iulie 2017. Nu cunoaștem exact destinația acestor sume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.