Tehnici de manipulare marca USR

cateliu-vrabie

Gabriel Cateliu și Valentin Vrabie, pe vremea când erau amândoi independenți

USR ne anunță, printr-un comunicat de presă, două lucruri grave, în opinia liderilor săi. 1. Încă doi primari independenți din județul Constanța au fost forțați să adere la PSD, cu doar o săptămână înainte de alegerile parlamentare. 2. Consiliul Județean Constanța alocă în mod discreționar banii către primării.

Înțeleg că este campanie electorală, dar de la USR aveam așteptări mai mari, nu credeam că se vor preta la manipulări ieftine ale electoratului.

Clotilde Armand vorbește despre ”modul clandestin în care PSD îi racolează pe aleșii locali”.

„Am constatat că primarii sunt victimele sistemului. Cei care nu sunt membri PSD sunt șantajați să devină, altfel nu mai primesc fonduri pentru a rezolva problemele cetățenilor. PSD Constanța se folosește de majoritatea din Consiliul Județean pentru a-și atinge acest scop de aservire, fără nicio grijă reală pentru comunități”.

Gabriel Cateliu, candidat la Camera Deputaților din partea USR Constanța, nu pierde ocazia de a se face de râs și spune:

„Primarii neafiliați politic nu au de ales: fie trec la PSD și sunt favorizați de Consiliul Județean la atribuirea fondurilor, fie rămân independenți și li se acordă bani insuficienți la împărțirea bugetului, riscând astfel să nu poată duce la capăt niciun proiect”.

De ce spun că cei doi manipulează (ca să nu fiu rău și să spun că minte de-a dreptul, pentru că am încă încredere în USR și îmi doresc să obțină un scor bun la alegeri și să intre în parlament).

În primul rând, PSD nu racolează primari independenți. TOATE partidele o fac. Gabriel Cateliu ar fi trebuit să știe deja, pentru că are deja două exemple: al său, personal (a candidat ca independent la Primăria Tortomanu) și al idolului său în viață, Valentin Vrabie (care a ales ALDE, după ce a avut discuții cu mai multe partide. Evident, nu toată lumea îl dorea). Chiar așa, nu am văzut nicio reacție dură a lui Cateliu împotriva politicianului Vrabie, care a ales un partid plin de corupți. Oare de ce, mă întreb retoric?

În al doilea rând, situația din Peștera este specială. V. Vrabie a lăsat comuna cu datorii de sute de mii de euro. A cheltuit de parcă după alegeri ar fi venit sfârșitul lumii, dar nu a plătit facturile. Clotilde Armand și Gabriel Cateliu, mai ales, ar fi trebuit să îl întrebe pe actualul primar de ce a trecut la PSD, doar se cunosc. Ar fi fost foarte simplu să afle adevărul, dar se pare că tânărul Cateliu nu vrea să vadă dezastrul lăsat de V. Vrabie la Peștera. Evident, ar fi aflat că nu a fost vorba despre niciun fel de șantaj. Sună însă bine să spui ”șantaj”, nu?

A treia manipulare se referă la faptul că CJ Constanța alocă discreționar fonduri către primării. Poate aș fi crezut reprezentanții USR, dacă ne-ar fi dat cifre. Știu însă că dintre toți consilierii județeni numai unul singur s-a abținut când s-au împărțit aceste sume, chiar și cei din opoziție au votat. Mai știu cum s-au împărțit sumele: pe proiecte. Primarilor li s-a cerut să facă trei tipuri de proiecte, pe termen scurt, mediu și lung. Acestea au ajuns la CJC și au fost analizate, iar banii s-au alocat în consecință. Evident, s-a ținut cont de necesități și de numărul de locuitori. Să acuzi fără să dai date dă dovadă de o crasă lipsă de profesionalism politic.

Dincolo de aceste gafe de comunicare și gândire, pe care le pun pe seama dorinței de a căpăta notorietate, USR rămâne una dintre alternativele care trebuie avute în vedere când mergeți la vot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *