Tinerii social-democrați au donat sânge

Echipa TSD Constanța a răspuns la semnalul unităților medicale privind nevoia de sânge.

Astfel, astăzi 24 ianuarie 2018, mai mulți tineri social democrați din Constanța și-au dat întâlnire la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța acolo unde, împinși de curaj și din dorința de a salva vieți, au donat sânge.

Acțiunea și-a propus creșterea stocurilor de sânge din instituțiile spitalicești și sensibilizarea opiniei publice cu privire la importanța donării de sânge. Nu s-a descoperit un înlocuitor al sângelui, astfel că donarea lui salvează vieți omenești.

Campania „Sângele tău salvează 3 vieți” se află la cea de-a IV-a editie și face parte din programul “TSD pentru responsabilitate socială”.

Ne dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la nevoia de sânge atât la nivel județean cât și la nivel național. Oricine poate salva vieți prin donarea de sânge, astfel că nu trebuie să rămânem fără reacție mai ales când știm că nu există un înlocuitor al sângelui ”, a declarat Nicu Roșu, președinte TSD Constanța.

Prin această campanie ne-am dorit să venim în sprijinul celor care au nevoie de noi. Avem viață în sânge și împreună îi putem salva pe cei aflați în suferință. Pe viitor vrem să organizăm mai des astfel de campanii pentru o responsabilizare a tinerei generații”, a declarat Dragoș Dobrea, membru TSD Constanța.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *