VIDEO Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța: „Anul acesta am alocat aproximativ 12 milioane de lei pentru investiții în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii”

microrezervatie

Lacul din interiorul microrezervației va avea un aspect nou

Microrezervația din Constanța este în plină de curățenie de Paști, dar și de investiții de primăvară.

De aceea, dacă mergeți în vizită, veți vedea forfotă mare, oameni care taie iarba, cosmetizează, veți auzi diferite mașinării. Unele animale se pot și ele speria, cum a fost cazul văcuțelor pitice care au ieșit din țarc. O chestiune care s-a rezolvat rapid.

Cum spunea, la microrezervție este și vremea investițiilor.

„Împreună cu Consiliul Județean avem foarte multe investiții în această primăvară. Domnul președinte Țuțuianu ne-a înțeles că vrem să le facem acum, ca să fim frumoși în vară. Este un efort al bugetului nostru și al bugetului Consiliului Județean pe care îl direcționăm în acest sens: să avem o vară frumoasă. Nu mai așteptăm veniturile din vară ca să le putem direcționa spre investiții”, a declarat Adrian Bîlbă, directorul general al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii.

Modernizarea înseamnă și schimbarea totală a aspectului lacului, țarcuri mult mai sigure și corespunzătoare, repararea aleilor, schimbarea gardurilor și, mai ales, apă care vine în mod automat la animale.

În plus, se va reabilita zona frontală a casieriei, dar și pavilionul de echitației.

„Anul acesta am alocat aproximativ 12 milioane de lei pentru investiții în ceea ce înseamnă Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Îl felicit pe domnul Bîlbă că a demarat deja aceste investiții și îmi doresc să fim pregătiți pentru sezonul estival, să primim turiștii și, implicit, locuitorii orașului și ai județului Constanța”, a declarat Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Detalii găsiți mai jos, în video reportajul realizat de echipa Constanța 100%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.