Un CLUB a fost ÎNCHIS pentru că a dat muzica prea tare. Restaurante și baruri amendate din același motiv


Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală, în colaborare cu lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanta și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Constanța, au acționat pe raza municipiului Constanța, pe 16 și 24 februarie, în scopul verificării spațiilor publice închise tip bar/restaurant care tulbură ordinea publică prin zgomote emise de instalații de sonorizare.

În urma verificărilor efectuate s-au dispus măsuri de sancționare contravențională cu amenzi în valoare totală de 2.000 lei pentru trei persoane juridice care încălcau prevederile Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

„Cu ocazia controlului, pentru un club a fost dispusă și sancțiunea complementară de suspendare a activității pentru depășirea nivelului de zgomot.
Reprezentanților legali ai unităților de alimentație publică tip bar/restaurant/club, la limita cărora au fost efectuate măsurători sonometrice, li s-a adus la cunoștință pe bază de proces verbal concluziile și recomandările organelor de control, stabilindu-se și termene de remediere a situațiilor de fapt constatate”, a declarat Valentina Chiriță, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Constanța.

Ca măsură preventivă, Poliția Locală Constanța recomandă agenților economici să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale în vigoare cu privire la desfășurarea activităților comerciale și să nu producă disconfort locuitorilor din vecinătate.

Poliția Locală Constanța a ÎNCHIS temporar un restaurant în care se fuma. Au fost amendați și clienții

Poliția Locală Constanța a decis, la nivel instituțional, sa comunice public măsurile luate în toate situațiile, dar fără a oferi datele de identificare ale persoanelor fizice/juridice sancționate pentru a nu fi acuzați că le încalcă drepturile fundamentale.

Iată care sunt argumentele legale pe care se bazează.

Conform Art. 12 din Legea nr.544/2001:
(1) Se excepteaza de la accesul liber al cetatenilor, prevazut la art. 1 si, respectiv, la art. 111, urmatoarele informatii:
c) informatiile privind activitatile comerciale sau financiare, daca publicitatea acestora aduce atingere dreptului de proprietate intelectuala ori industriala, precum si principiului concurentei loiale, potrivit legii; d) informatiile cu privire la datele personale, potrivit legii.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.