Un consilier local PNL propune terenuri de sport cu suprafață sintetică în școlile constănțene

Așa arată terenurile de sport care ar putea fi construite în școlile din Constanța

Consilierul municipal PNL Cristina Văsii va depune un proiect de hotărâre de consiliu locale care prevede amenajarea de terenuri de sport moderne în școlile din Constanța.

Este vorba, de fapt, despre amenajarea terenurilor de sport actuale, aflate în curțile instituțiilor de învățământ, cu o suprafață specială, pe care copiii se pot juca fără să se rănească în cazul în care cad. Terenurile nu vor putea fi folosite pentru mai multe sporturi de echipă.

Nu ar fi prima dată când se întâmplă acest lucru. Terenurile de baschet care aparţin Şcolii Gimnaziale nr. 12 „B.P. Hașdeu“ din Constanța au fost amenajate cu această suprafață, pentru o perioadă limitată, în cadrul programului „Sănătate prin Sport”, lansat de Asociația Terra Semper Fidelis Perspectiva pentru Viitor.

Ei promovează sănătatea prin sport. Ei au lansat ideea că este necesar ca elevii să facă sport și ca terenurile de sport din școli să fie deschise”, a spus Cristina Văsii.

”Este evident că, în România, atât adulţii, cât şi copiii sunt din ce în ce mai sedentari. Copiii au descoperit şi au îmbrăţişat tabletele, telefoanele şi, în general, ecranele, şi de aceea nu mai fac mişcare. Potrivit statisticilor, din cei circa 3,2 milioane de elevi în sistemul preuniversitar, doar 12.203 erau înregistraţi ca sportivi în anul şcolar 2014 – 2015. Avem o pistă de atletism la 1,2 milioane de oameni, iar România este pe locul 3 în Europa la obezitate“, declara Andrei Talpeş, preşedintele Asociaţiei Terra Semper Fidelis Perspectiva pentru Viitor, pentru Ziua de Constanța.

În calitate de consilier local o să inițiez un proiect de hotărâre care prevede dotarea școlilor din Constanța cu terenuri multifuncționale de sport. O să depun proiectul la comisiile de specialitate și o să lucrez cu aparatul primăriei, așa cum spune legea”, a declarat Cristina Văsii.

Un astfel de teren costă cel puțin 50.000 de euro. Suprafața de joc, concepută special pentru exterior, este certificată de federațiile internaționale de baschet, tenis, volei și handbal.

”Sporturile care se pot practica în condiții excelente sunt: baschet, tenis, volei, fotbal-tenis, handbal și badminton”, spun cei care comercializează terenurile.

Alte avantaje identificate de ei, pe lângă reducerea riscului accidentărilor, sunt protejarea articulațiilor și costurile mici de întreținere. Proiecte asemănătoare au fost implementate în Bacău, Galați și Ploiești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.