Un fost șef al Poliției Județului Constanța a ajuns director executiv al corpului de control al Gabrielei Firea, la Primăria București

Dumitru Catană (foto: replicaonline.ro)

Un fost șef al Poliției Constanța a ajuns director executiv al corpului de control al Gabrielei Firea, la Primăria Municipiului București.

Este vorba despre Dumitru Catană. Acesta a ocupat funcția de inspector șef al IPJ Constanța din august 2010 până în iunie 2011, când s-a pensionat. Avea 55 de ani.

Acesta a fost și director al Autorității Navale Române, în perioada iunie 2014 – iunie 2015. A fost acuzat de către angajați de mai multe nereguli, printre care folosirea vilelor ANR pentru petreci personale și angajarea propriului fiu în instituție.

Dumitru Catană, fost ofiţer în serviciul secret al Ministerului de Interne, este și membru în consiliile de administrație la trei firme ale Primăriei Voluntari, condusă de soțul Gabrielei Firea. Catană absolvit Facultatea de Electromecanică Navală din Academia Navală Constanța, dar și un master în optimizarea transporturilor navale (la 43 de ani). A fost șef mecanic doi ani, apoi şeful Serviciului în cadrul Inspectoratului Navigaţiei Civile – Convenţii Internaţionale – Ministerul Transporturilor.

În 2008 ajunge şef serviciu Direcţia Poliţiei Rutiere – în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – şi şef serviciu în Oficiul Naţional pentru Protecţia Martorilor, iar din septembrie 2010, a condus Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

Catană a candidat, in 2012, fara succes, la alegerile parlamentare din partea PP-DD, iar din 2013 este consilier județean în Ilfov, din partea aceluiași partid.

One comment

  • Ionutz Niculescu

    Ce nu e clar ? Este adânc implementat în serviciile secrete(fosta securitate și ăștia mai noi). Este cazul ca pensionarii,mai ales de la stat sâ nu mai ocupe funcții tot publice cu salarii tot din banul public. Pe timpul angajării unui pensionar provenind din sistemul public, pensia sa fie suspendata și sa nu mai fie atribuita.
    Aici e cazul sa se supună toți milițienii și securiștii, militarii și toți cei ce provin din sistemul public. Ultimul exemplu: este normal ca noul ministru Stroe sa fie plătit ca ministru și sa aibă și o pensie consistenta:nu mai vorbim de banii câștigați ca manager la Raja Constanta unde nu a făcut voluntariat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.