Un plus de personalitate pentru Mercedes GLA

mercedes GLA

Dinamic și sportiv, GLA, primul SUV compact construit de Mercedes-Benz, a primit un facelift la inceputul acestui an si beneficiaza de un binemeritat update tehnic si stilistic.

Modificarile de ordin stilistic au vizat o usoara schimbare la nivelul blocurilor optice, o grila si o bara de protectie frontala in linie cu fratii mai mari GLE si GLC, un nou design pentru jante, dar si o culoare noua – Canyon Beige. Farurile bi-xenon ale modelului anterior sunt inlocuite cu blocuri de lumini LED, cu o temperatura a culorii similara luminii zilei si cu o reducere a consumului de energie cu 60%. In partea din spate, lampile multi-functionale si luminile de franare si semnalizare aduc un sistem care controleaza intensitatea luminii in trei moduri diferite, in funcție de iluminarea ambianta. Parasocurile fata si spate, precum si pragurile, sunt personalizate în functie de versiune, AMG, respectiv non-AMG, iar coeficientul aerodinamic a scazut de la 0,29 la 0,28, gratie montarii unui eleron posterior.

Schimbarile care vor atrage atentia se gasesc in special la interior, unde Mercedes GLA facelift a primit un sistem multimedia compatibil cu cea mai recenta generație de smartphone-uri si cu o multime de conexiuni: MirrorLink, Apple CarPlay și AndroidAuto. Interiorul prezinta materiale noi, alaturi de patru linii de echipare individuale, fiecare personalizate diferit: Style, Urban, Exclusive și AMG, iar tapiseria de piele este standard, pornind de la nivelul Exclusive.

Alte functii noi sunt sistemul de franare automata Active Brake Assist si asistentul anti-oboseala Attention Assist, ambele oferite ca dotare standard, dar si camerele video ce permit vizibilitate 360 de grade. In plus, exista si o imagine virtuala de deasupra masinii, realizata prin combinarea celor furnizate de camerele din fata, spate si cele integrate in oglinzile laterale.

Setarile suspensiei sunt de asemenea noi, cu amortizoare adaptive oferite optional. Clientii pot opta pentru trei tipuri de suspensie: Comfort – standard, Sport – coborata, cu pachet AMG Line sau Dynamic Handling si Off-Road Comfort – optionala, cu garda la sol marita cu 30 mm. Sistemul standard Dynamic Select regleaza reactia motorului, a transmisiei  si a directiei in patru moduri diferite: Comfort, Sport, Eco și Individual. Un al cincilea mod – Off-road, este disponibil cu tractiunea integrala 4MATIC.

Gama de motorizari are la baza versiunea diesel GLA 180d, cu 109 CP, care ofera un consum mediu mixt ce poate cobori la doar  4 litri/100 km, si atinge varful de performante cu GLA 45 AMG. Motorul sau turbo de 2,0 litri și patru cilindri, pe benzina, primeste setari noi si o presiune de admisie superioara. In consecinta, puterea va creste de la actuala valoare de 360 CP pana la 381 CP si 475 Nm.

Fata de gama de motorizari disponibila pana acum, Mercedes-Benz pluseaza, odată cu facelift-ul, cu o noua versiune: GLA 220 4MATIC. Aceasta ofera 184 CP si completeaza celelalte versiuni pe benzina existente in gama, care vin cu 122, 156, respectiv 211 cai putere. Astfel, modelul ofera o gama de motorizari greu de egalat in segmentul sau de piata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *