Unde mâncăm în Constanța. Restaurantul Vlahos

restaurant vlahos gyros

Gyros de pui la farfurie, livrat în 30 de minute

Voi încerca, începând de astăzi, să descriu experiențele culinare pe care le am în Constanța, fie că este vorba despre mâncatul în oraș sau despre comandat acasă. Sunteți bineveniți să lăsați comentarii și sau să scrieți propriile voastre experiențe, la adresa contact(at)ct100.ro. Demersul acesta se vrea un ghid pentru cei care preferă să comande acasă.

Restaurantul Vlahos, situat pe strada Baba Novac, oferă în special mâncare grecească. Pentru că parcarea este mică și pentru că încă se fumează acolo, prefer să comand. Lista produselor care se livrează acasă este mare: ai de unde alege. Din păcate, nu cuprinde și musaca (nu am reușit să o prind nici în restaurant).

Aleg de obice GYROS KOTOPOULO și/sau GYROS HOIRINO, adică gyros de pui sau de porc, la farfurie. Conține carne preparată bine la rotisor, cartofi prăjiți, tzatziki, roșie și ceapă roșie. Nu ratez nici BOUYOURDI, o combinație delicioasă de brânză feta, roșii, ardei și cascaval Gouda la cuptor. Ultima data când am încercat a fost bun de tot. La fel de bine am mâncat în Grecia.

Aici puteți comanda și specialități din bucătăria aromână, precum PIPERCHI TZARGASITI (ardei prăjiți cu ouă). Să știți că nu au ieșit ”ca la mama acasă” (nici nu avea cum, nu-i așa), dar sunt bune și merită încercate. Recomand și PRASSOPITA. Nu știu dacă e grecească dau aromână, dar e o plăcintă cu praz care nu trebuie ratată.

Deserturile nu m-au impresionat și nu le mai comand deloc. Prea mult zahăr chiar și pentru gustul meu, de iubitor de dulce.

Am remarcat că porțiile sunt mari. Probabil că respectă gramajul afișat, spre deosebire de alții.

Mâncarea este gustoasă. Mai mult carnea. Cartofii, de exemplu, sunt congelați și au un gust neplăcut, sunt fazi.

Timpul de livrare într-o zi obișnuită este relativ mic. Am fost anunțat și că mâncarea ajunge în 20-30 de minute. A durat 30, dar mi se pare foarte rezonabil.

Ce nu mi-a plăcut deloc este faptul că prețurile de pe site diferă de cele reale. Am comandat mâncare de 56 de lei, m-a costat 61. Cinci lei nu înseamnă nimic, dar este iritantă diferența. Și nu este normal.

Una peste alta, o experiență plăcută.

Nota acordată: 8,5.

2 comments

  • Sapera tanase

    Buna seara! Multumim pt feedback. Avem musaca! Si este foarte buna. Asta din spusele clientilor. Prajiturile sunt facute de noi dupa retete traditionale grecesti. Pt a imbunatiti meniul pt clientii nostri am schimbat meniul mai repede in restaurant si am updatat putin mai tarziu pe site. Seara buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.