Unde vom putea zbura anul acesta de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu

paris

Paris, unul dintre orașele către care putem să zburăm de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Pentru sezonul estival din acest an, conducerea Aeroportului Mihail Kogălniceanu a declarat că se vor vor menţine cursele regulate de anul trecut.

Astfel, vom putea zbura spre Istanbul şi Londra (patru frecvenţe/săptămână), Cluj-Napoca (trei frecvenţe/săptămână), Oradea (două frecvenţe/ săptămână), Timişoara (trei frecvenţe/ săptămână), Paris şi Milano cu două frecvenţe pe săptămână şi Bruxelles cu o frecvenţă/ săptămână.

Totodată, începând cu 16 iunie, Nordica, compania aeriană naţională a Estoniei lansează noi zboruri directe pe ruta Tallinn – Constanţa – Tallinn, la început cu o frecvenţă/ săptămână şi începând cu 27 iunie, cu două frecvenţe/săptămână.

Principalul obiectiv de trafic pentru anul 2018 este consolidarea rutelor deja existente şi atragerea în continuare de noi operatori aerieni, prognozată fiind o creştere de 5% a traficului comercial”, a declarat Bogdan Artagea, director Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța a înregistrat anul trecut un trafic total (comercial şi necomercial) de 135.742 pasageri, în creştere cu 18% faţă de anul 2016, în timp ce a raportat un număr de 6.478 mişcări aeronave (aterizări şi decolări). Numărul reprezintă o creştere cu 45% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În ceea ce priveşte traficul comercial de pasageri, variaţia de creştere pentru anul 2017 versus anul 2016, este de 28%, valoarea înregistrată fiind de 127.635 pasageri rezultaţi din curse efectuate în regim regulat, charter şi aviaţie generală, fiind al treilea an consecutiv în care traficul comercial de pasageri creşte cu peste 25%”, spun reprezentanții instituției.

Creşterea traficului comercial de pasageri s-a datorat rutelor existente precum Istanbul şi Londra (cu patru frecvenţe/săptămână) şi deschiderii bazei operaţionale Blue Air la Constanţa cu destinaţii externe (Paris, Roma, Bruxelles, Milano) şi destinaţii interne (Timişoara, Cluj Napoca, Iaşi, Oradea).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.