Va mai avea Constanța evenimente culturale în 2018? Dezbatere publică

Sarah Chang alături de primarul Decebal Făgădău, într-un eveniment finanțat de Primăria Constanța, în anul 2017

În 2018, Primaria Municipiului Constanta a supus modificarii intreg procesul de accesare a finantarilor publice pentru ONG-uri.

In aceasta perioada este in dezbatere noul Regulament de Finantare Publica, ce a suferit modificari majore in capitole importante precum eligibilitate, garantii financiare sau procedeu birocratic de raportare.

„Noul regulament face aproape inaccesibila participarea ONG-urilor ce nu au fonduri importante de bani lichizi si care trebuie sa blocheze sume de pana la zeci de mii de euro in procesul de selectie si jurizare”, spun reprezentanții ONG-urilor.

Una dintre problemele întâlnite de noi a fost explicată în acest articol:

Primăria Constanța vrea promovare la televiziunile naționale și în presa centrală

Evenimentul despre care vorbim se adreseaza ONG-urilor si grupurilor sau asociatiilor profesionale ce doresc sa depuna proiecte in anul 2018 pentru finantare publica din bugetul alocat de catre Primaria Constanta si care doresc sa dezbata criteriile modificate in noul regulament din 2018.

Dezbaterea este organizata si sustinuta de organizatori de evenimente si ONG-uri active in sectorul cultural si are ca scop crearea amendamentelor ce vor fi depuse la Primaria Municipiului Constanta pentru completarea sau rectificarea documentului propus in dezbatere publica Reguament Finantari Publice din bugetul Primarie Municipiului Constanta in anul 2018.

Dezbaterea va avea loc în data de 9 februarie, între orele 16.00 și 18.00, la sediul Tomis HUB Constanta (Stefan cel Mare incinta Tomis Mall, etaj 3, etaj 4, etaj 5., Constanta).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.