Vergil Chițac renunță la un amendament controversat

vrgil chitac

Senatorul Vergil Chițac

Senatorul independent Vergil Chițac a anunțat că a renunțat la amendamentul care prevedea cumulul a două pensii.

Iată explicațiile acestuia:

„Am încercat, absolut dezinteresat, să îndrept o eroare materială făcută și recunoscută de Guvern, prin adoptarea în grabă a succesiunii de Ordonanțe 103 și 107. Eroarea constă în discriminarea pe care o produce între foștii parlamentari care au pensii din sistemul public și foștii parlamentari care au pensii de serviciu. Ca atare, am introdus în comisia de muncă un amendament rectificativ.

Legea, fiind una de tip organic, erau necesare 2/3 din voturile senatorilor pentru ca ea să treacă cu amendamentul admis. Întrucât, ea nu a întrunit numărul de voturi necesar aprobării, dar nici numărul de voturi pentru a fi respinsă, a fost înaintată Camerei Deputaților care este cameră decizională.

Prin urmare, pentru ca amendamentul să aibă finalitate ar trebui să-l reintroduc și să-l susțin la Cameră, lucru pe care nu-l voi face.

Pentru că am fost acuzat de interes personal, ceea ce este o prostie imensă, renunț la acest demers.

Probabil că cei nedreptățiți vor lua calea instanțelor de judecată, unde cu siguranță vor câștiga. În încheiere, constat încă o dată, cu regret, că fake-news e mai presus de adevăr și de bune intenții.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.