VIDEO. Ce surpriză vă pregătește Florin, antrenor de la Delfinariu

florin alexandru delfinariu

Antrenorii de la Delfinariu caută în permanență să îmbunătățească demonstrațiile pe care vi le oferă.

În spatele a ceea ce vedeți se află săptămâni și luni de muncă.

Florin Alexandru Mazilu, unul dintre dresori, muncește cot la cot cu Ni-Ni și Chen-Chen, în aceste zile, pentru a introduce o noutate în demonstrațiile pe care le puteți urmări la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii.

Iată câteva imagini despre ce veți putea vedea în curând la Delfinariu.

Florin Alexandru Mazilu lucrează la Delfinariu de șapte ani. A fi dresor nu înseamnă nu mai să apari în spectacol.

O zi obișnuită începe dimineață la ora 8.00. Pregătim peștele cu mare grijă, suntem atenți să nu fie rupt, să nu aibă ochii scoși, să nu fie julit. După aceea se intră la controlul medical. Aici se fac o grămadă de comportamente prin care noi ajutăm delfinul atunci când este bolnav. Se poate recolta sânge foarte ușor, se poate hidrata delfinul, cu ajutorul unui tub pe care îl avem aici, pe care îl introducem până în stomacul delfinului, se fac controale la ochi, punem picături sau gel, dacă este cazul, după care li se dă o pauză”, punctează Florin Alexandru Mazilu.

 

Acesta spune că învățarea comportamentelor noi diferă în funcție de delfin, antrenor și de numărul respectiv.

Și delfinii sunt ca și noi. Unii învață mai repede, alții mai încet. Sunt comportamente care se pot crea în 2-3 săptămâni, dar și în 2-3 luni”, spune el.

Delfinii sunt motivați mai ales de mâncare. Circa șase kilograme de pește proaspăt pe zi. Dresorii au un fluier cu ultrasunete la gât. Sunt cumpărate din Anglia. Sunt folosite în dresajul mai multor animale. Fluierul și mișcările îi ajută în meserie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.