VIDEO. Cum arată bugetul județului Constanța

consiliul judetean constanta

Președintele CJC Constanța, Marius Horia Țuțuianu, flancat de vicepreședinții Daniel Learciu (stânga) și Claudiu Palaz (dreapta), în timpul conferinței de presă din 30 martie 2017.

Consiliul Județean Constanța se bazează, în acest an, pe venituri de aproximativ 384 milioane de lei şi cheltuieli de aproximativ 461 de milioane de lei. Deficitul de aproape 77 de milioane de lei va fi finanțat din excedentele anilor precedenți, a precizat, într-o conferință de presă, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Față de anul trecut, cheltuielile sunt mai mari, datorită majorărilor salariale recente.

”Anul acesta vom avea mai puţini bani şi cheltuieli mai mari cauzate de aplicarea legislaţiei privind majorările salariale şi aş vrea să punctez majorarea salariului minim pe economie, majorarea cu 20 la sută a tuturor salariilor bugetarilor şi cu 50 la sută a actorilor. S-au luat în primul rând în calcul priorităţile, ulterior bazându-ne pe o rectificare bugetară care să ne permită şi finanţarea altor proiecte”, a declarat Marius Horia Țuțuianu.

“Bugetul este structurat pe două linii majore: secţiunea de funcţionare ceea ce reprezintă veniturile necesare finanţării cheltuielilor curente şi secţiunea de dezvoltare, partea complementară a bugetului aferentă implementărilor politicilor de dezvoltare ale judeţului Constanţa gândite pentru 2017. Avem venituri de aproximativ 384 milioane de lei şi cheltuieli de aproximativ 461 de milioane de lei, un deficit de aproape 77 de milioane de lei. Acest deficit va fi finanţat din excedentele anilor precedenţi”, a mai spus președintele CJC.

Marius Horia Ţuţuianu a precizat  că bugetul pentru 2017 este unul echidistant pentru toate direcţiile şi instituţiile subordonate.

“Am făcut un buget echidistant pentru toate direcțiile, pentru toate subordonatele. Am tăiat acolo unde am considerat că era necesar să tăiem pentru că în urma analizei pe care am făcut-o pentru anul 2016 ne-am dat seama că foarte multe cheltuieli erau puţin urcate în sus fără a avea o fundamentare corectă, am făcut anul acesta în buget o fundamentare corectă, exemplificată pe fiecare capitol în parte”, a explicat preşedintele CJC.

Bugetul Consiliului Județean Constanța va fi adoptat în ședința de vineri, 31 martie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.