VIDEO. De ce este Asociația Poiana lui Ovidiu o idee bună

asociatia poiana lui ovidiu

Primarul din Ovidiu, George Scupra, alături de unul dintre membrii fondatori ai Asociației Poiana lui Ovidiu, Mircea Ovezea, la conferința de presă în care au prezentat obiectivele asociației (foto: Constanța 100%)

Primăria Ovidiu a înființat, recent, Asociația Poiana lui Ovidiu, care are ca scop promovarea producătorilor locali.

Este o idee unică în România, care are mai multe avantaje. Despre ele am stat de vorbă cu unul dintre membrii fondatori ai asociației, Mircea Ovezea, producător de bunătățuri precum pastrama de rață, dar și medic veterinar.

„Cresc câteva sute de păsări. M-am lovit de multe probleme, dar cea mai gravă este desfacerea. De aceea m-am gândit că ne-ar fi mult mai bine dacă ne-am asocia, dacă am avea o voce comună în fața instituțiilor care legiferează activitatea în zootehnie, în agricultură în general. Ca urmare, am demarat împreună cu domnul primar George Scupra această inițiativă, formarea Asociației Poiana lui Ovidiu, care deja a strâns, la prima strigare, spre 60 de membri asociați”, a spus Mircea Ovezea.

Toți cei 60 de membri sunt din Ovidiu sau din localitățile arondate.

Acesta a vorbit și despre scopurile asociației înființată de Primăria Ovidiu.

„Asocierea a venit ca o necesitate pentru a crea condiții mai bune pentru dezvoltare durabilă a membrilor familiilor care se ocuă de agricultură la scară mică. Vorbim de crescători cu 5 – 10 – 15 vaci, vorbim de oameni care exploatează până în trei hectare de pământ, de crescători de păsări care exploatează câtea mii pe an. Oamenii aceștia nu sunt reprezentanți de nimeni, nu au puncte de desfacere. Inițiativa este mai mult decât de lăudat. Asociația este un mod mai facil de a a-și promova produsul, de a-l vinde, de a asigura siguranța alimentară. Acesta este scopul major al asociației”, spune Mircea Ovezea.

Un proiect concret al asociației este deschiderea unui spațiu de desfacere, unde membrii să-și vândă produsele.

O altă inițiativă este organizarea unui târg săptămânal în căsuțele amplasate pe platforma Casei de Cultură din Ovidiu, unde membrii asociației să își expună produsele.

„Sperăm ca mai multe administrații să ia exemplul Primăriei Ovidiu, pentru că în momentul când se vor înființa mai multe, agricultorul român care administrează o fermă de familie, o formă de subzistență, va deveni o voce”, a conchis Mircea Ovezea.

Detalii pe această temă puteți urmări mai jos, în emisiunea pe care am realizat-o, la Dobrogea TV, cu Mircea Ovezea:

Detalii despre asociație, producători, dar și numerele de contact unde puteți suna pentru a comanda produse găsiți AICI.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.