VIDEO. Dr. Adrian Bîlbă aduce vești bune de la Delfinariul Constanța. Se fac pregătiri pentru lei de mare și pinguni

Adrian Bîlbă, director CMSN

Adrian Bîlbă, director CMSN

Delfinariul Constanța a avut rezultate excelente în acest an. Aproape jumătate de milion de persoane au venit aici în vizită, iar numărul va fi cu siguranță mai mare de 500.000, până la sfârșitul anului, ne asigură dr. Adrian Bîlbă, directorul general al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Față de anul trecut, creșterea este de circa 35%.

Directorul CMSN are și câteva vești foarte bune. În primul rând, nu se va mai sta la coadă.

„Din toamna aceasta instalăm un sistem pilot de vânzare de bilete online. Se va putea cumpăra direct de pe telefon, din fața Complexului Muzeal”, spune acesta.

Detalii puteți vedea în clipul de la finalul acestui articol.

Dr. Adrian Bîlbă spune că are în plan și extinderea în domeniul pinipedelor, adică a focilor și leilor de mare.

„Organizăm achiziția publică pentru a găsi lei de mare, pentru a găsi animale gata dresate, pe care să le putem prezenta, într-o formă agreabilă, publicului vizitator. Sperăm minim doi, chiar patru, californieni, cei mai buni, care să ne ajute în oferta noastră turistică și muzeistică. Consiliul Județean Constanța ne va susține în planul investițional, pentru a putea aduce aceste animale”, a spus Adrian Bîlbă.

Directorul CMSN spune că își dorește să aducă și pinguini.

„Vom aduce și pinguini, într-un amplasament special, corespunzător biologiei lor și standardelor noi europene vizavi de bunăstarea acestor animale. Va corespunde. Vom face până anul viitor un amplasament și pentru pinguni”, a afirmat Adrian Bîlbă.

Toate acestea îl îndrepățesc pe directorul CMSN să creadă că anul viitor în complexul muzeal vor ajunge circa 600.000 de vizitatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.