VIDEO. Efectele #NEVERSEA: se taie copaci de pe plaja Modern, mașinile circulă pe nisip ca pe bulevard

neversea

Mai sunt câteva zile până la începerea celui mai controversat festival de la malul mării, Neversea. Pregătirile sunt în toi.

Pregătiri înseamnă, din păcate, și tăierea copacilor. Mai multe echipe înarmate cu drujbe au fost filmate când ciopârțeau un copac. Lângă locul faptei se afla o mașină aparținând Pomacost, una din firmele de casă ale fostului primar Radu Mazăre. Colegii de la Ziua de Constanța că firma a fost înființată de vărul acestuia, Basarab Popa, și că inițialele din care este format numele, PO-MA-CO-ST vin de la Popa, Mazăre, Constantinescu Nicușor și Strutinsky Sorin.

Vă reamintim că, înainte de alegerile locale, actuala echipă de conducere a PSD Constanța a spus că în Constanța nu numai că nu se mai tăia niciun copac în mandatul PSD, ci că este nevoie să se creeze multe „milioane de metri pătrați” de spațiu verde.

Tot ce trebuie să știi dacă vii la Neversea

Pe lângă tăierile de copaci, pe plaja se circulă ca pe bulevard. În scurtul filmuleț postat de utilizatorul de Facebook Răzvan se văd mai multe autoturisme parcare sau în mers. Se remarcă ușor două mașini aparținând firmei de pază Zip Escort, care a obținut mai multe contracte mari de la Primăria Constanța, firmă care asigură paza evenimentului.

Puteți vedea mai jos imaginile filmate.

Neversee pădure Primaria Constanta

Posted by Razvan Dima on 4 Iulie 2017

În mod normal, cei care intră cu mașina pe plajă sunt sancționați cu până la 20.000 de lei. Am întrebat reprezentanții IPJ Constanța dacă aceste autoturisme au autorizație specială.

„Sectorul de plajă pentru organizarea festivalului Neversea a fost destinat organizatorilor evenimentului. Exista tabele cu autovehicule și utilaje care sunt ale organizatorilor cu destinația de a transporta materialele utilizate la montarea scenelor etc. Ce nu este prevăzut în aceste tabele intră sub aspectul incidenta legii. Organizatorilor li s-a pus în vedere să reducă la minimum staționarea autovehiculelor în zona plajei.”, au declarat reprezentații IPJ Constanța.

După cum se vede în imagini, multe din mașini sunt parcare. Se pot distinge numere de înmatriculare ca: CT-69-VER, B-75-TKR, B-73-ECJ, PH-16-CYX, DB-10-LFV, CT-08-ZIP, CT-79-ZIP.

Reprezentanții poliției au declarat că tabelele cu mașinile care au acces sunt la primărie. Cu toate acestea, polițiștii fac verificări în acea zonă. Până acum nu a fost aplicată nicio amendă.

Nu este pentru prima dată când în Constanța au loc tăieri controversate de copaci. Aveți un alt exemplu mai jos:

Americanii au tăiat un dud sănătos din zona peninsulară pentru câteva scene de film

6 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.