VIDEO. Gheorghe Albu, Crama Viișoara: „Am înființat vie la Viișoara pentru a îndeplini dorința străbunilor”

Gheorghe Albu, crama Viisoara

Gheorghe Albu, proprietarul cramei Viișora, ridică un pahar de vin din producție proprie în timp ce vorbește despre istoria cramei, la „Sărbătoarea mustului”, din Ovidiu (foto: Cristian Hagi, 14 octombrie 2017, Ovidiu)

Crama Viișoara este una dintre cele mai noi, dar și mai moderne din județul Constanța și din România. O spune chiar proprietarul acesteia, Gheorghe Albu, fost directoru al Direcției Agricole Constanța și secretat de stat în Ministerul Agriculturii.

Prezent la „Sărbătoarea mustului”, în localitatea Ovidiu, acesta a vorbit despre motivele care l-au îndemnat să înființeze cultura de vie de la Viișoara, localitatea cu nume predestinat.

Gheorghe Albu s-a întors în sat în 1979, după ce a terminat facultate, și s-a căsătorit cu o fiică a satului. A ascultat aici poveștile bătrânilor despre tradiția vinului, despre istoria din timpul romanilor, despre lupta anticomunistă a haiducilor Dobrogei, conduși de Puiu Gogu.

„Am înființat vie la Viișoara pentru a îndeplini dorința străbunilor”, a spus acesta.

Crama Viișoara poate produce 1,8 milioane de litri an. Deși funcționează de circa un an, din 2 septembrie 2016, a obținut până acum 19 medalii de aur și argint, concurând astfel branduri naționale și internaționale.

Povestea cramei și a satului o puteți afla chiar de la Gheorghe Albu, în imaginile de mai jos.

Vă recomandăm și:

FOTO+VIDEO. Sărbătoarea mustului în Ovidiu. Fetele au zdrobit strugurii cu picioarele goale, locuitorii și invitați lor au savurat băutura

Cristian Hagi

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.