VIDEO. OMV Petrom a donat un incubator de care Spitalul Județean Constanța avea nevoie vitală din 2015

OMV Petrom a cumpărat un incubator de care Spitalul Județean Constanța avea nevoie vitală, dar pe care nu îl avea din anul 2015.

Astfel, Unitatea de Primiri Urgențe (U.P.U.) SMURD Constanța a fost dotată cu un incubator neonatal de transport, absolut vital micilor pacienţi. OMV Petrom a sponsorizat Fundaţia pentru SMURD cu suma de 45.000 de euro pentru achiziționarea unui incubator neonatal necesar UPU SMURD Constanța. Echipamentul va fi folosit atat pentru misiunile din județul Constanţa cât şi din judeţele învecinate. Acesta este singurul incubator din zonă adecvat atât transportului cu elicopterul, cât şi cu ambulanțele SMURD. Aparatul este special conceput pentru nou-născuţii la termen şi copiii născuţi prematur, indiferent de greutate. Prima intervenție a avut loc pe 1 decembrie 2017 iar în prima lună de la primirea acestui incubator au avut loc 4 misiuni de salvare.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța îi este recunoscătoare companiei OMV Petrom, mai ales în condițiile în care Constanța nu mai avea un incubator de transport încă din 2015. Folosirea unui astfel de incubator crește semnificativ șansele de supraviețuire în cazurile grave iar existența acestuia este imperios necesară având în vedere că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este spital de nivel I A şi funcţionează ca Spital Regional pentru Regiunea 7 Sud-Est, iar Maternitatea este nivel III primind nou-născuţi şi din judeţele limitrofe.

Reprezentanții Spitalului Județean Constanța nu au precizat de ce acest echipament vital, care salvează vieți, ieftin (45.000 de euro reprezintă o bagatelă pentru bugetul unui județ precum Constanța) a lipsit până acum din dotarea sa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *