VIDEO. Orașul Ovidiu devine capitala culturală a României

George Scupra

George Scupra, primarul orașului Ovidiu, prezintă programul celor trei evenimente culturale care au loc în localitate

Primăria Ovidiu organizează, de marți, 27 iunie, trei evenimente care vor transforma orașul, pentru o săptămână, în capitala culturală a României. Este vorba despre Simpozionul „Ovidienii” (ediția I), Zilele Orașului Ovidiu (ediția a IX-a) și Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen” (ediția a X-a).

Cel mai important eveniment, din prisma faptului că la nivel internațional se comemorează 2.000 de ani de la moartea poetului Ovidiu, este simpozionul „Ovidienii”.

„Special pentru acest eveniment au fost create mai multe lucruri cu însemnătate deosebită. În primul rând, Primăria Sulmona va veni și va prezenta un film al exilului, drumul exilului poetului Ovidiu. Noi, Primăria Ovidiu, deja l-am titrat. Este o producție 100% a Primăriei Sulmona. Am pregătit și o piesă de teatru special pentru eveniment, 100% implicarea Primăriei Ovidiu, de data aceasta, cu tineri actori. Se numește Ars amandi – arta de a iubi”, a spus primarul din Ovidiu George Scupra.

Versurile sunt bazate 100% pe versurile poetului latin.

Vor mai fi organizate expoziții de arte plastice, de sculptură, de pictură, dar și o lansare de carte, „Ovidiu, două milenii de neuitare”, susținută de Primăria Ovidiu.

Vă invităm să vizionați mai jos conferința de presă susținută vineri, 26 iunie, de primarul George Scupra, din care puteți afla detalii despre cele trei evenimente. La acestea sunt așteptați toți locuitorii județului Constanța și nu numai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.