VIDEO. Se lucrează la un nou parc în Constanța, la Delfinariu

muflon

Muflonii vor putea fi admirați în noul parc de la Delfinariu

Consiliul Județean Constanța și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii investesc într-un parc nou. Acesta va fi amplasat în incinta CMSN, adică la Delfinariu, cum știe toată lumea.

Aici veți putea vedea avea mufloni, rațe, dar și o zonă care să amintească de munții Dobrogei.

Este o nouă investiție a Consiliului Județean Constanța care se desfășoară în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Înseamnă extinderea grădinii noastre zoologice, oricum micuțe fiindcă suntem în oraș, nu suntem într-un mediu silvatic, nu suntem la nivelul altor grădini zoologice din orașe mari ce și-au putut permite să dezvolte în păduri astfel de grădini, însă ne extindem și noi cu o zonă lacustră, cu o zonă care să corespundă specificului dobrogean. I-am și zis pădure dobrogeană. Deocamdată nu este o pădure; sunt plantați două sute și ceva de arbori doar din zona Dobrogei; urmează să-i îngrijim, să crească. Va fi un loc liniștit, în care oamenii își pot petrece orele. Avem două ore între reprezentațiile cu delfini pe timpul verii, chiar și mai mult în timpul iernii. În acest interval de timp, omul care-ți vine trebuie să-și petreacă plăcut timpul. Ne-am gândit să le umplem timpul cu atracții nu numai de animale ci și atracții pentru copii, de relaxare, de socializare. Va fi și un foișor, vom avea zonă de joacă pentru copii, zonă verde, acel foișor de exemplu, unde pot sta să mănânce un sandviș, să bea un suc și să admire priveliștea foarte frumoasă a lacului”, a declarat dr. Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Acesta a spus că în noul parc vor exista mufloni, rațe, o zonă lacustră.

Va exista un amplasament de mufloni fiindcă vrem să avem un parc în care oamenii să se simtă bine, dar și animale interesante: rațe și mufloni, ambele specifice Dobrogei. O zona lacustră ce prezintă un ecosistem deltaic și o zona mai ridicată, să-i spunem puțin montană ce prezintă un ecosistem al munților Dobrogei, vechii Munți Hercinici. Aici vom ține muflonii. Au spațiu mare, au o căsuță, au hrănitori, au condiții bune de viață și de vizibilitate”, a mai spus Adrian Bîlbă.

Investiția a fost începută și va continua în primăvară.

Investiția am început-o în această toamna, fiindcă infrastructură trebuia făcută din toamnă, aleile, plantările trebuia făcute din toamnă ca să avem o garanție a prinderii materialului sădit, iar în primăvară vom continua cu amenajările de detaliu. Urmează să completăm și cu alt material săditor care are specificul de primăvară, aleile să le acoperim cu o piatră bătută, la fel, în primăvară”, a punctat directorul CMSN.

Investiția este de circa 300.000 de lei și este acoperită de Consiliul Județean Constanța, instituție în subordinea căreia se află Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.