​Decizia de intrare în online va fi lăsată la latitudinea conducerii fiecărei școli

elevi scoala online

Școlile vor rămâne deschise fără să se mai facă raportarea la rata de infectare, așa cum este acum, fiind luat ca referință pragul de 6, a declarat joi premierul Florin Cîțu. Decizia privind trecerea în online va fi lăsată la latitudinea conducerii fiecărei școli, în funcție de numărul de cazuri COVID-19 din unitatea de învățământ.

El a spus că detaliile, precum cele legate de testarea elevilor, vor fi decise prin ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății. Cîțu a susținut că una dintre propuneri era ca elevii să fie testați pentru COVID-19 de două ori pe săptămână, însă lui i se pare „cam mult”.

De asemenea, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, întrunit joi în ședință, va emite hotărârea privind eliminarea pragului de 6 rată de infectare de la care școlile trec în online, potrivit actualelor reglementări, a mai afirmat premierul.

„Hotărârea CNSU este redactată în baza discuțiilor din Comitetul Științific (…). Este în curs de redactare și va fi supusa votului cel mai probabil în această seară, în ședința CNSU”, a precizat ulterior Grupul de Comunicare Strategică.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a decis că școlile să rămână deschise și dincolo de pragul de infectare de 6 la mie, iar activitatea fizică va fi suspendată doar în funcție de numărul de cazuri dintr-o clasă sau școală.

Sursa: Hotnews.ro


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

În plină pandemie, Primăria Mangalia îi invită pe vârstnici la un spectacol în interior

joi sept. 30 , 2021
Primăria Municipiului Mangalia organizează vineri, 1 octombrie, la Casa de Cultură, începând cu orele 17:00, un spectacol folcloric dedicat pensionarilor orașului, cu ocazia sărbătoririi Zilei Persoanelor Vârstnice. „Special pentru ei, vor urca pe scenă artiști îndrăgiți ai muzicii populare și de petrecere, precum: Nicoleta Voicu, Maria Olteanu, dar și artiști […]

V-ar putea interesa și: