​Decizia de intrare în online va fi lăsată la latitudinea conducerii fiecărei școli

elevi scoala online

Școlile vor rămâne deschise fără să se mai facă raportarea la rata de infectare, așa cum este acum, fiind luat ca referință pragul de 6, a declarat joi premierul Florin Cîțu. Decizia privind trecerea în online va fi lăsată la latitudinea conducerii fiecărei școli, în funcție de numărul de cazuri COVID-19 din unitatea de învățământ.

El a spus că detaliile, precum cele legate de testarea elevilor, vor fi decise prin ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății. Cîțu a susținut că una dintre propuneri era ca elevii să fie testați pentru COVID-19 de două ori pe săptămână, însă lui i se pare “cam mult”.

De asemenea, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, întrunit joi în ședință, va emite hotărârea privind eliminarea pragului de 6 rată de infectare de la care școlile trec în online, potrivit actualelor reglementări, a mai afirmat premierul.

„Hotărârea CNSU este redactată în baza discuțiilor din Comitetul Științific (…). Este în curs de redactare și va fi supusa votului cel mai probabil în această seară, în ședința CNSU”, a precizat ulterior Grupul de Comunicare Strategică.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a decis că școlile să rămână deschise și dincolo de pragul de infectare de 6 la mie, iar activitatea fizică va fi suspendată doar în funcție de numărul de cazuri dintr-o clasă sau școală.

Sursa: Hotnews.ro

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.