1 Decembrie cu fast – prima paradă militară organizată la Medgidia

Medgidia 1 decembrie

Dacă în Constanța Ziua Națională a însemnat numai fasole cu ciolan pentru pensionari, în Medgidia a prilejuit un eveniment în premieră. Cei 97 de ani de când România a devenit un întreg pe harta lumii au fost serbați cu fast, prin un spectacol folcloric, o paradă militară în premieră la Medgidia și cu tradiționala masă de 1 Decembrie, urmată de o transmisiune în direct de la Festivalul Multicultural de la Târgu Secuiesc, acolo unde au dansat ansamblurile Pandelașul și Karasu din Medgidia.

Manifestările din 1 Decembrie au debutat cu comemorarea eroilor români, cei care au scris cu propriul sânge pagini întregi de istorie, luptând ca România, un tărâm binecuvântat, să devină unită și liberă. La Monumentul Eroilor au fost depuse coroane de flori și s-a oficiat o slujbă religioasă de pomenire a celor căzuți în luptă.

Evenimentul a continuat cu un spectacol de muzică populară, susținut de artiștii locali și a culminat cu parada militară, un moment unic în istoria recentă a Medgidiei. Cu susținerea Garnizoanei Medgidia, municipalitatea a reușit să aducă în fața cetățenilor un convoi format din 13 echipamente militare. Două autoturisme de teren, șase complexe antiaeriene, patru GEPARD și două CA-95, un TAB, un tanc de evacuare, o mașină de transport și încărcat rachete și 2 DAC, urmat de autoturismele din dotarea Poliției Locale Medgidia  și ale Poliției Municipale Medgidia, împreună cu militari din Regimentul 53 Rachete Aeriene „Tropaeum Traiani”, Batalionul 911 Infanterie și  Batalionul 345 Artilerie au defilat prin fața celor peste trei mii de spectatori, impresionați de solemnitatea momentului.

Medgidia 1 decembrie

De Ziua Națională, la Medgidia au fost prezenți alături de oficialitățile locale și reprezentanți ai Parlamentului României și ai Instituției Prefectului Constanța. Senatorul Marian Vasiliev și subprefectul Ersun Anefi, invitații de onoare ai zilei, le-au transmis urări de bine românilor și medgidienilor. Senatorul Marian Vasiliev a vorbit despre importanța sentimentelor de mândrie și apartenență ale românilor, care au avut mereu un rol important în istorie, datorită cărora astăzi, omenirea beneficiază de invenții ca avionul cu reacție al lui Henri Coandă, sau stiloul lui Petrache Poenaru. Prezenți la tribuna oficială au fost și primarul Marian Iordache, viceprimarul Luminița Vlădescu, comandantul Garnizoanei Medgidia, col. dr. Gheorghe Rotariu, precum și membri ai Consiliului Local, Mihaela Zoe Dardac, Ion Narcis Ion, Daniela Daniel, Sorin Radu, Dumitru Cotîrlă și Aurel Rotaru, Alexandru Pascu, Stelică Caprinciu și Constantin Pricop dar și o delegație din Căușeni, oraș înfrățit cu Medgidia.

Medgidia 1 decembrie

„Ziua Națională este un prilej de sărbătoare pentru românii de pretutindeni, frumusețea României fiind întrecută doar de frumusețea și bunătatea oamenilor care locuiesc în ea. Le urez „la mulți ani” tuturor celor care se simt români și îmi doresc ca Dumnezeu să ocrotească acest ținut minunat în aceste vremuri delicate prin care trecem!”, a declarat primarul Marian Iordache.

Tot de Ziua Națională, ca un simbol al toleranței și coeziunii între oameni care caracterizează Dobrogea, la Casa de Cultură „Ioan N. Roman” a avut loc o transmisiune în direct de la Festivalul Multicultural de la Târgu Secuiesc, acolo unde au fost invitate să danseze ansamblurile Pandelașul și Karasu din Medgidia.

Cu ocazia acestei zile de sărbătoare, municipalitatea, împreună cu Garnizoana Medgidia, au pregătit porții de fasole cu cârnați pentru participanții la manifestări.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Avarie RAJA

joi dec. 3 , 2015
În cursul nopţii trecute, s-a înregistrat o avarie la conducta de alimentare cu apă a staţiei de pompare Ciocîrlia de Sus. Pentru remedierea situaţiei, SC RAJA SA a fost nevoită săîntrerupă furnizarea apei potabile astăzi, 03 decembrie 2015, în intervalul 06,00 – 16,30. Sunt afectaţi toţi consumatorii din localitatea Ciocîrlia de […]

V-ar putea interesa și: