1 Mai pe litoral: distracție, reguli ignorate și amenzi

Minivacanța de 1 Mai a adus pe litoral un crâmpei din viața obișnuită, cu bune și rele.

Tinerii, ca de obicei, s-au distrat în cele două stațiuni care trăiesc în această perioadă: Vama Veche și Mamaia. În prima, unii se străduiesc să mențină spiritul boem, de liberate, deși din când în când se aud manele la maximum. În a doua, cluburile de fițe, unde șampania costă mai mult decât salariul minim pe economie, sunt centrul atenției. Două lumi diferite care au avut, în acest an, ceva în comun: refuzul de a purta mască. Și în Vamă, și în Mamaia, foarte mulți turiști au ignorat cu totul regula. Să fim cinstiți, e greu să porți mască la circa 25 de grade, când bei – fie bere, fie ceva mai vin – sau când săruți pe cineva pe plajă sau în club.

Polițiștii nu s-au lăsat impresionați. Au dat amenzi în ambele stațiuni.

Pe 1 mai, în jurul orei 21.30, polițiști din cadrul Biroului de Poliţie Vama Veche – 2 Mai, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe plaja din dreptul unei terase din stațiunea Vama Veche, mai multe persoane dansează, încălcându-se măsurile de distanțare fizică. La fața locului, polițiștii au constatat faptul că cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, ar fi organizat petreceri pe plajă, mai exact ar fi difuzat muzică prin intermediul unor boxe alimentate cu generator de curent, aceștia fiind sancționați contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare, potrivit Legii 55/2020. Polițiștii constănțeni au procedat la îndepărtarea persoanelor în cauză, punându-le în vedere să respecte prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19. Totodată, polițiștii Biroului de Poliţie Vama Veche – 2 Mai au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.500 de lei, (dintre care 10 avertismente), persoanelor care nu au respectat măsurilor de protecție individuală sau au încălcat normele de conviețuire socială, ordine și siguranță publică.

Tot pe 1 Mai, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe terasele a două cluburi din stațiune, Nuba și Loft, nu se respectă normele de distanțare socială, mai exact persoanele nu stăteau la mesele amenajate. Administratorii în cauză au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 6.000 lei.

Bucureștiul se deschide, Constanța nu

Interesant este și că s-a aplicat o dublă măsură: Bucureștiul a renunțat la o serie de restricții, imediat după ce incidența a scăzut sub 3. În județul Constanța, aceasta e sub 3 de mult, dar restricțiile s-au menținut pe timpul minivacanței și nu se vor ridica mai repede de 9 mai.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis duminică redeschiderea sălilor de spectacol, a cinematografelor, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30% în intervalul orar 5.00 – 21.00, iar măsura va intra în vigoare de luni.

Rata de infectare pentru Capitală duminică este de 2,62 la mia de locuitori, potrivit informaţiilor transmise de DSP Bucureşti. Incidenţa a fost sâmbătă sub 3 la mia de locuitori, aceasta fiind 2,86 la mie, iar vineri a fost de 2,98.

Pe viitor, într-un scenariu când rata de incidenţă va fi de 1,5 la mia de locuitori, atunci va fi permisă funcţionarea sălilor de spectacol şi a restaurantelor la o capacitate de 50% şi desfăşurarea evenimentelor în aer liber cu 300 de participanţi, a anunţat prefectul Capitalei Alin Stoica.

În municipiul Constanța, incidența a scăzut sub 3 de pe 25 aprilie. Prefectura a anunțat că va analiza ridicarea unor restricții de-abia pe 9 mai.

Pe litoral au fost circa 25.000 de turiști.

Sursă video: Pecingină Radu, grup Facebook Vama Veche

Mamaia, de la stațiunea regilor la stațiunea fițelor

Se construiesc încă 1.400 de apartamente în Mamaia și 10.000 mp de spații comerciale

În Vama Veche nu se mai dă tare la muzică

Zen ResidenceOne thought on “1 Mai pe litoral: distracție, reguli ignorate și amenzi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Sălile de spectacol, cinematografele, restaurantele şi cafenelele din Bucureşti s-au redeschis la 30% din capacitate, la 3 zile după ce incidența a scăzut sub 3 cazuri la mie. În Constanța rămân închise, la 9 zile după scăderea incidenței

Mon May 3 , 2021
Sălile de spectacol, cinematografele, restaurantele şi cafenelele din Bucureşti se redeschid de luni la 30% din capacitate, după un program de la 5:00 la 21:00, în baza deciziei Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a scăderii ratei de îmbolnăvire de COVID-19 sub 3 la mia de locuitori. […]
București