10% din soldații ruși care au invadat Ucraina au fost uciși

Forţele armate ucrainene au revizuit bilanţul pierderilor estimate provocate Rusiei, anunţă Kyiv Independent.14.700 de soldaţi ruşi ar fi decedat de la 24 februarie până în prezent, ceea ce înseamnă circa 10% din cei 150.000 care au invadat țara.

Pe 20 martie, armata ucraineană a mai semnalat că a distrus 1.487 de vehicule blindate, 230 de sisteme de artilerie, 60 de rezervoare de carburant, 74 de lansatoare de rachete, 118 elicoptere, 96 de avioane şi 44 antiaeriene. 

Sâmbătă, agenţia EFE anunţa că aceste “calcule ale Statului Major sunt provizorii deoarece, după cum s-a menţionat, estimarea pagubelor cauzate inamicului nu este uşoară din cauza intensităţii luptelor. Statul Major are în vedere posibilitatea ca, pentru a compensa numărul mare de victime, guvernul Rusiei să opteze pentru mobilizarea totală şi să încerce să prelungească războiul”.

Potrivit cifrelor procuraturii pentru minori din Ucraina, pe parcursul celor peste 20 de zile de război, cel puţin 112 copii au murit în urma atacurilor ruseşti şi cel puţin 140 au fost răniţi.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Comandantul adjunct al flotei ruse din Marea Neagră a fost ucis în războiul din Ucraina

Sun Mar 20 , 2022
Căpitanul Andrei Pali, adjunct al comandantului flotei ruse din Marea Neagră, a fost ucis în războiul din Ucraina, a anunţat duminică guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvojaev, citat de Reuters. Pali a căzut în luptă în portul Mariupol din sud-estul Ucrainei, a anunţat Razvojaev printr-un mesaj pe Telegram. Marina militară rusă nu […]