100.000 de puieți plantați în România, într-o singură zi. 10.000 numai în Peștera

plantam02

În data de 19 noiembrie, „Plantăm fapte bune în România”  a acţionat în 7 din cele 9 judeţe anunţate (acţiunea din Harghita a avut loc în data de 12 noiembrie, iar cea din Timiş a fost amânată pentru primăvara anului viitor, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile care au dus la inundarea suprafeţei respective).

 Detalierea pentru fiecare judeţ este următoarea:

  • Buzău, localitatea Boboc: 450 de voluntari, 10.000 de puieţi de frasin şi stejar, 2 hectare
  • Călăraşi, localitatea Jegălia: 1.225 de voluntari, 27.500 puieţi de salcie, 24 de hectare
  • Constanţa, localitatea Peştera: 200 de voluntari, 10.000 de puieţi de salcie, 1,2 hectare
  • Dolj, localitatea Greceşti (şi completare la Rojişte): 650 de voluntari, 15.273 de puieţi de salcâm, glădiţă şi mălin, 3 hectare
  • Giurgiu, localitatea Gostinari: 300 de voluntari, 3.300 de puieţi de plop, 6 hectare
  • Iaşi, localitatea Leţcani: 300 de voluntari, 9.000 de puieţi de frasin şi stejar, 2 hectare
  • Teleorman, localitatea Siliştea Gumeşti: 560 de voluntari, 12.000 de puieţi de cer, arţar tătătersc şi salcâm
  • Harghita, localitatea Mereşti: 350 de voluntari, 5.000 puieţi de pin, gorun, molid şi paltin, 2 hectare

Astfel,  aproape 4.100 de voluntari au împădurit în data de 19 noiembrie o suprafaţă de peste 42.2 hectare, în cele 8 judeţe menţionate. Numărul de puieţi plantaţi este de 92.743.

O parte dintre primăriile localităților cu puieți rămaşi neplantați și-au asumat finalizarea plantării acestora săptămâna următoare, iar cu o altă parte din primării urmează să se clarifice această finalizare prin discuția organizatorilor cu reprezentanții instituției.

”2016 este al doilea an consecutiv în care ne-am propus ca în luna noiembrie să organizăm plantare în toată țara într-o singură zi şi este al doilea an în care am avut și Republica Moldova alături de noi! România a reuşit, Moldova a reuşit. Toate cele 8 plantații au avut voluntari , energici și entuziaști care au răspuns unui apel lansat pentru țară și pentru comunitate. Echipa de organizare a crescut cu fiecare om nou care a dat curs invitației noastre să se implice în organizare. Avem colegi noi care depun efort, timp și energie pentru a pune la cale aceste mobilizări civice pentru comunitate! Acesta este marele beneficiu al acțiunilor noastre!”, a declarat Liana Buzea, fondatorul iniţiativei.

Totodată, Plantăm fapte bune în Republica Moldova” a acţionat şi anul acesta în luna noiembrie, în satul Bubuieci, din suburbia Chişinău. Echipa de peste Prut a realizat a doua acţiune a acestei luni, după ce în data de 5 noiembrie 100 de voluntari au plantat aproximativ 4.000 de puieţi.  În data de 19 noiembrie, peste 50 de voluntari au plantat 670 de puieţi de gard viu şi de stejari în aceeaşi localitate.

Pe pagina de Facebook a iniţiativei https://www.facebook.com/PlantamFapteBuneInRomania/  pot fi găsite imagini și alte materiale din timpul acțiunii de împădurire, căutând   #plantamfaptebune.

Voluntarii participanţi vor primi în urma activității de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume.

Acţiunea din 19 noiembrie a fost realizată cu sprijinul următorilor parteneri instituţionali: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Romsilva, Jandarmeria Română şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

UDTTMR organizează un concurs de eseuri pentru elevi

lun nov. 21 , 2016
 Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România și Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța organizează cea de-a patra ediție a concursului de eseuri „Tătarii dobrogeni: Istorie, Tradiții și Civilizație”. Concursul este deschis elevilor din clasele IX – XII, indiferent de etnie, ale căror eseuri […]

V-ar putea interesa și: