12 copii au ars de vii. „I-am auzit plângând, țipând”

45 de oameni au murit marți dimineață într-un autocar care a ars în Bulgaria, doar 7 dintre pasageri supraviețuind unui accident urmat de un incendiu. Oamenii dormeau în momentul accidentului, mai puțin un pasager, care a reușit să salveze alți oameni. Momentele de groază trăite au fost povestite de acesta pentru cotidianul nord macedonean Sloboden Pechat.

Lulzim Sulejmani, în vârstă de 26 de ani, din orașul sârb Presevo se află acum internat într-o clinică din Sofia, alături de logodnica sa. Cei doi se numără dintre cei șapte care au reușit să scape din infernul de pe autostrada din Bulgaria, după ce autocarul în care se aflau a luat foc.

În noaptea tragediei, Luzmin era treaz. Asta i-a salvat viața. Atât lui, cât și celorlalți șase pasageri, pe care bărbatul a reușit să-i scotă pe geam. Cei doi stăteau pe penultimele locuri din autobuz. După ce a izbucnit incendiul, Luzmin a reușit să spargă geamul lateral din dreptul lui, și-a tras logodnica abia trezită, care nu putea merge, avea piciorul rupt, și a scos-o din vehicul.

„În timp ce autocarul mergea s-a lovit de balustrada din partea dreaptă, roțile au explodat și a izbucnit incendiul, era mult fum. Apoi autocarul s-a deplasat 20 de metri la stânga și s-a oprit singur. Oamenii au început să vomite, să țipe ca în filmele de groază. Am reusit să scap pentru că am luat ciocanul și am spart geamul. Mi-am scos logodnica și alte cinci persoane”, a declarat Sulejmani pentru Klan TV.

Logodnica lui a vorbit cu lacrimi în ochi despre țipetele celor aflați în autobuz.

„Mulți dintre ei erau copii. Nu știu, dormeam și deodată i-am auzit pe pasageri plângând și strigând. Lulzim a spart sticla și nu știu cum am ieșit. Când am văzut că e deschis în spatele capului meu, am sărit. Fumul negru era ca după o explozie de bombă. Dormeam cu toții, era pe la două dimineața. Am auzit copiii plângând, erau mulți copii.”

Sulejmani a mai povestit că din momentul producerii accidentului până când autocarul s-a făcut scrum au trecut doar 10 minute.

12 copii au murit în autocar Autocarul companiei „Besa Trans”, înmatriculat în Macedonia de Nord, se întorcea de la Istanbul și a luat foc pe autostrada Sofia-Blagoevgrad, în apropiere de satul Bosnek.

Cele mai tinere victime sunt doi frați gemeni de 4 ani, care au murit împreună cu părinții lor.

Accidentul e cel mai grav petrecut pe șosea în istoria Bulgariei și cel mai grav din Europa în ultimii 10 ani.

Foto: ObservatorNews.ro

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.