12 proiecte concrete ale candidaților PNL pentru Parlamentul României

Candidații Partidului Național Liberal Constanța pentru Parlamentul României au pregătit zeci de proiecte concrete cu care vin în fața dumneavoastră. România trebuie reconstruită, spun ei, și nu mai este timp de pierdut. Sunt proiecte pentru care muncesc de mai mult timp, pe care le-au pregătit atent și care vor putea fi implementate în cel mai scurt timp. Mai au nevoie de un singur lucru: votul dumneavoastră pe 6 decembrie.

Din mulțimea de proiecte concrete, ne-am oprit numai la 12. Cu siguranță veți găsi multe alte idei interesante în programul lor.

Bogdan Huțucă. Spital nou pentru Constanța

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, locul numărul 1 pentru Camera Deputaților, se va implica personal în realizarea unui nou spital.

„Este foarte important să îl începem și să găsim, în fiecare an, finanțare pentru etapele pe care ni le-am propus. Noi, ca parlamentari, asta trebuie să facem: să găsim finanțare. Și o vom face. În cei patru ani de când îi reprezint pe deputați în Parlament, am făcut tot ce am promis. Vă asigur că așa voi face și de acum înainte. Nu vom avea un spital nou peste noapte, dar vom face pași concreți. De altfel, muncim deja la acest lucru.”, spune acesta. „Dacă la începutul mandatului m-am aplecat asupra specializării mele, de finanțist, și mi-am asumat teme care țin de mediul de business, care vizau zona bugetară, în viitorul mandat, PNL fiind la guvernare și având – sunt sigur – un număr mult mai mare de parlamentari, o să pun centrul de greutate pe susținerea județului.”, adaugă președintele PNL Constanța, cel care a condus echipa care a reușit să înlăture PSD din administrația locală din Constanța după 20 de ani.

Septimiu Bourceanu. Analize medicale gratuite pentru toți românii

Septimiu Bourceanu, locul numărul 1 pe lista pentru Senat, candidează pentru îmbunătățirea legislației în sănătate și repornirea, la nivelul național, a programului de analize medicale gratuite pentru toată populația, aplicat în anii 2005 – 2006.

„Programul este foarte important pentru că rezultatul lor oferă o statistică foarte importantă, o bază de date reală, pe care ministerul o poate folosi pentru a crea programe naționale de sănătate. În plus, și acest lucru este foarte important, vom ști și care este perspectiva, deci vom ști câte fonduri să direcționăm și unde. În același timp, aceste date o să ne dea posibilitatea să aflăm de ce resurse umane avem nevoie în următoarea perioadă, în următoarele două decenii. Având toate aceste date, vom ști și ce investiții trebuie să facem în infrastructură, dar și cum va evolua cazuistica în România pe diferite boli. Și, la fel de important, vom putea crea programe pentru a ne menține medicii acasă, în România, și, de ce nu, pentru a-i convinge pe o parte din cei care au plecat peste hotare să se întoarcă.”, spune Septimiu Bourceanu.

Mircea Banias. O flotă maritimă pentru România

Un proiect de suflet pentru Mircea Banias, locul al doilea pentru Camera Deputaților, este înființarea unei flote maritime a României.

„România, care are porturi, are șantiere navale, nu are o flotă. Nu vreau să par populist, dar țări cu o experiență similară, trecute prin comunism, Bulgaria, Polonia, au flote de stat sau cu capital majoritar de stat. Sunt conștient că nu putem avea o flotă de 300 de vapoare. Pe de altă parte, sub regele Carol I, la sfârșitul anilor 1800, s-a înființat prima companie de navigație, Serviciul Maritim Român. Au putut atunci, au găsit bani să cumpere vapoare, să deschidă linii cu Levantul. România are nevoie de o flotă din mai multe puncte de vedere. Se poate începe cu cele două feriboturi, Mangalia și Eforie.”, declară acesta.

George Niculescu. Sprijin pentru investiții în energie

George Niculescu, locul al doilea pentru Senat, spune că județul Constanța este extrem de atractiv pentru investitorii din domeniul energiei, valoarea investițiilor din domeniu urmând a atinge multe miliarde de euro.

„Vorbim despre investiții istorice în județul Constanța, în domeniul producerii energiei. Evident, va trebui să creștem capacitatea de transport a energiei. Tot sistemul energetic din sistemul Constanța va avea nevoie de investiții pentru că, pe de o parte, vom produce foarte multă energie electrică, iar partea mai industrializată a economiei se află în vest, și, în aceste condiții, capacitatea de transport trebuie întărită. Nu este suficient să producem mai multă energie, dacă nu poate fi livrată acolo unde ai consum. De obicei, transportul pe distanțe mari înseamnă pierderi, care sunt înregistrate de companiile naționale de transport. Sunt lucruri care se pot îmbunătăți”, spune George Niculescu. Acesta va aduce îmbunătățiri cadrului legislativ din domeniu, care se vor traduce prin venituri suplimentare la bugetele publice și prin locuri de muncă.

Acesta vrea să amendeze și Legea Energiei astfel încât consumatorii să beneficieze de prețuri mai mici și investitorii să creeze noi locuri de muncă.

Marian Crușoveanu. Drum nou spre sudul litoralului

Marian Crușoveanu, locul al treilea pentru Camera Deputaților, vrea să pună umărul la construirea a cel puțin unui drum nou. Are deja o denumire oficială: „Alternativa Techirghiol”. Va pleca din zona Autostrăzii 4, unde se va construi un nod rutier de care Cumpăna are nevoie, va trece pe lângă Techirghiol și se va descărca în sensul giratoriu din Olimp. Lungimea totală va fi de circa 30 de kilometri.

„Am stat de vorbă cu foarte mulți oameni atât din Constanța, cât și din sudul litoralul. Printre ei s-au aflat și investitori, dar și locuitori din stațiuni. Toți au spus că un astfel de drum este necesar. Beneficiile sunt evidente: în primul rând, vorbim de siguranța în trafic și siguranța pietonilor, dar nu trebuie să neglijăm nici importanța economică a unei astfel de rute rapide, în condițiile în care sudul litoralului devine din ce în ce mai atractiv pentru turism. Și, nu în ultimul rând, acest drum va fi benefic pentru mediu, pentru că mașinile care vor circula, în loc să stea în ambuteiaje, vor polua mai puțin.”, afirmă Marian Crușoveanu.

Dana Dina: „Voi reprezenta interesele femeilor”

Dana Dina, locul al treilea pentru Senat, este una dintre doamnele pe care Partidul Național Liberal Constanța le-a promovat în politică și în care atât de multă încredere, încât i-a oferit locul trei pe lista pentru Senatul României, la alegerile din 6 decembrie.

„Voi fi în primul rând reprezentanta intereselor, nevoilor, viselor și așteptărilor tuturor fetelor și femeilor, femei în devenire, femei mame, femei casnice, femei angajat, femeia pensionar, femeia antreprenor. Vreau ca ele sa găsească în mine un sprijin. Dacă până acum poate nu se găseau reprezentate politic, să știe că va exista cineva care va gândi mereu proiecte în care ele vor fi o prioritate. Mai mult, pentru că la rândul meu sunt antreprenor și pentru că am o amplă viziune asupra actului economic, vreau să mă pun în slujba mediului de afaceri constănțean, să particip activ cu idei și soluții, acum poate mai mult ca altădată, pentru că acest sector care susține atât de mult din economie este foarte greu încercat. Voi deveni interfața fiecărui antreprenor, vom găsi soluții pentru fiecare domeniu astfel încât să depășim cu bine momentul greu în care ne aflăm și să revenim la normalul de dinainte.”, declară Dana Dina.

Bogdan Bola. Intabularea Mării Negre

Bogdan Bola, directorul general al ABDL, locul al patrulea la Camera Deputaților, are regretul că noi, românii, nu folosim Marea Neagră nici măcar cum o fac vecinii bulgari.

„Noi nu folosim Marea Neagră nici măcar cum o fac vecinii noștri bulgari. Toată lumea se duce acolo și spune că a mâncat pește și scoici proaspete. Ei au ferme piscicole pe mare, au taliene, lucru pe care noi nu îl avem, deși s-a promulgat recent o lege. Dacă un investitor dorește să monteze eoliene în Marea Neagră, nu o poate face dintr-un motiv foarte simplu: Marea Neagră nu este intabulată. Din acest motiv, perimetrele nu pot fi închiriate sau concesionate, deci statul român nu încasează niciun leu. Noi nu știm să exploatăm Marea Neagră. În Maldive, turiștii se duc să stea în acele case frumoase și elegante pe apă. Noi nu putem să facem asemenea lucruri. Nu putem să face nici sate pescărești. Ele au eșuat la noi sau nu s-au dezvoltat. Ele ar da un impuls foarte important economiei”, spune Bogdan Bola, care dorește intabularea Mării Negre.

Sorin Mihai. Rețea de campusuri locale

Sorin Mihai, inspectorul școlar general, locul numărul 5 la Camera Deputaților, promovează, de când a fost consilier local la Mangalia, un concept la care ține foarte mult: realizarea unei rețele de campusuri școlare, concomitent cu înființarea unor consorții școlare, acolo unde este necesar.

„Una dintre problemele grave cu care se confruntă învățământul și societatea este abandonul școlar, mai exact părăsirea timpurie a școlii. Aceasta ar fi în mare măsură rezolvată dacă s-ar înființa o rețea de campusuri școlare, care ar deservi mai multe unități administrativ teritoriale. În mediul rural, există mai multe clădiri improprii pentru învățământ, pentru că primăriile nu își permit să investească foarte mult în ele. Uneori nici nu se justifică, pentru că populația școlară este tot mai puțină. Campusurile școlare ar putea să fie finanțate și de la nivel central, și de la nivelul Consiliului Județean, și de către primării, rezolvând astfel această problemă spinoasă.”, explică Sorin Mihai.

Mihnea Claudiu Drumea. Sistemul legislativ trebuie să țină cont de realități

Cu peste 20 de ani de experiență în învățământul superior, Mihnea Claudiu Drumea, locul al șaselea la Camera Deputaților, se va dedica domeniului juridic.

„Am constatat că marile probleme ale noastre, ale României, sunt cauzate de sistemul legislativ, de normele juridice care au fost redactate într-o manieră cel puțin ciudată, ca să mă exprim elegant, fără a se ține cont de principii, de interesul comunității, și, mai ales, fără a se proiecta și aplicarea lor efectivă. Uneori, teoretic pare frumos să legiferezi, dar trebuie să ții cont de realități și de faptul că normele trebuie aplicate într-un anumit sistem. Aceste lucruri nu au fost corelate, prin urmare, de-a lungul ultimilor 30 de ani, am observat cu toții ce s-a întâmplat.”, spune candidatul PNL Constanța.

Adriana Câmpeanu. O lege mai bună a sănătății

Adriana Câmpeanu, medic, președinte de ONG și consilier local, locul numărul 7 la Camera Deputaților, vrea să aduc îmbunătățiri la legea sănătății. 

„Din postura de președinte al unui ONG am ajutat la elaborarea legii tuberculozei, în Parlament. Au fost trei ani de muncă, iar faptul că acea lege există vine din munca Fundației Romanian Angel Appeal, nu din străduința unui parlamentar. Deci se poate. Ca deputat, aș solicita mai multe amendamente la legea 95/2006, legea sănătății. E nevoie de îmbunătățirea acestei legi, mai ales în actualul context. De asemenea, mi-aș spune părerea legat de legea vaccinării. Eu am spus-o public, sunt pentru această lege, care trebuie să existe.”

Mihaela Scrieciu. Pensii pentru marinar

Mihaela Scrieciu, locul al optulea la Camera Deputaților, lucrează în domeniul shipping-ului și știe care sunt probleme marinarilor. Una dintre ele: pensiile.

„Un proiect la care țin mult este implementarea normelor metodologice de aplicare a convenției maritime de muncă pentru marinarii români. Convenția maritimă de muncă a fost ratificată de către România, însă normele metodologice de aplicare a convenției încă nu au fost aprobate și intrate în vigoare. Care este aspectul important al acestei convenții? Armatorul să poată plăti către statul român contribuția pentru pensie pe perioada când marinarul muncește la bordul navei. În prezent, nu există nicio pârghie legislativă în acest sens și drept urmare, avem de-a face cu marinari ce au pensii foarte foarte mici deși au navigat zeci de ani la armatori străini!”, atrage atenția Mihaela Scrieciu.

Dorin Opreanu. Sistem național de irigații

Dorin Opreanu, director general adjunct al AFIR, locul numărul 9 pentru Camera Deputaților, spune că seceta și pandemia de Covid-19 au adus în fața întregii omeniri posibilitatea unei crize alimentare, iar România și Dobrogea, în special, trebuie să găsească soluții pentru a iriga terenurile agricole.

„Ca director general adjunct al AFIR, am sesizat direcțiile de acțiune ale statelor membre UE în privința Agriculturii. Este lesne de înțeles că, după Covid 19, ceea ce ar putea conduce la tragedii naționale ar fi o criză alimentară. Independența față de resursele agricole devine o prioritate. S-a investit prea puțin în infrastructura de irigații și am ajuns astăzi să vedem suprafețe importante de culturi compromise și agricultori în pragul falimentului. Este o prioritate pentru Guvernul liberal și o obligație a noastră, a tuturor celor care suntem implicați la toate nivelurile în gestionarea politicii agricole naționale să investim fonduri importante pentru a dezvolta un  sistem de irigații care să prevină calamitarea agriculturii. Voi susține, în Parlament, o inițiativă legislativă privind sistemul național de irigații, pe care îl consider de interes strategic.”, spune Dorin Opreanu.


Comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Constanța

Executat de Constanța 100%

CUI mandatar financiar coordonator: 11200025

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.