13 vitezomani au rămas fără permis

IPJ Constanța a anunțat că, la data de 9 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea accidentelor de circulație, prin depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.

Astfel, au fost controlate aproximativ 100 de autovehicule, fiind aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 41.000 de lei, dintre care 56 pentru depășirea vitezei.

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 17 permise de conducere, dintre care 13 pentru depășirea, cu peste 50 km/h, a vitezei legale, și 4 pentru depășire neregulamentară.

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 2.20, polițiști din cadrul Poliției orașului Hârșova au identificat un bărbat, de 35 de ani, care a condus un autoturism pe strada Vadului din orașul Hârșova, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Totodată, pe bancheta din spate a fost identificat un alt bărbat, de 56 de ani, proprietarul vehiculului, care i-a încredințat autoturismul pentru a-l conduce, deși cunoștea despre faptul că șoferul se află sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 22.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 46 de ani, care a condus un autoturism pe strada Constanței din orașul Năvodari, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Bărbatul a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

În ambele cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Sursă foto: arhivă

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Felicia Ovanesian și Vergil Chițac, în situație de corigență, în opinia USR

Mon Jan 10 , 2022
USR a organizat, luni, o conferință de presă în care a prezentat bilanțul de activitate pe anul trecut. Deși este în alianță cu PNL, useriștii spun că sunt singurii care fac opoziție în Consiliu Municipal. I-am întrebat ce note sau calificative le acordă lui Vergil Chițac, primarul PNL, și Feliciei […]