15 parlamentari și-au dat demisia din PNL. Printre ei, și constănțeanul Bogdan Bola

Bogdan Bola

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a demisionat din partid, fiind urmat de 15 senatori şi deputaţi, care recent au părăsit grupurile parlamentare ale PNL. Printre ei se află și constănțeanul Bogdan Bola, pe care partidul îl numise în funcția de director al ABADL.

Foştii miniştri ai Muncii şi Agriculturii Violeta Alexandru şi Adrian Oros au criticat politica actualei conduceri a PNL de asociere cu PSD, pe care au calificat-o drept greşită.

“Politica este o chestiune de încredere. Dacă prea mulţi din actuala conducere a PNL cred că poţi să-ţi baţi joc de încrederea oamenilor în tine, atunci când te uiţi în ochii lor şi le spui că tu le ceri votul pentru a învinge PSD, greşesc şi vreau să le transmit cu fermitate acest lucru. Din păcate, calcă în picioare munca atâtor liberali care au fost pe stradă şi le-au cerut oamenilor încrederea în PNL. În ceea ce ne priveşte, nu ne permitem să pierdem încrederea oamenilor în noi, suntem oameni care am făcut campanie în stradă şi care le-am promis românilor că-i scăpăm de PSD. Al doilea motiv pentru care am decis să-mi dau demisia este pentru că am observat în PNL prea multă laşitate”, a declarat Violeta Alexandru, care i-a chemat alături pe toţi liberalii “cu curaj” şi “coloană vertebrală”.

Alexandru Oros a spus că şi-a depus demisia ‘cu tristeţe’, motivul fiind acela că actuala echipă de conducere, “care a confiscat, care a pus ghearele pe PNL, a transformat acest partid din cel mai onorabil partid de pe scena politică românească în cea mai izolată şi nefrecventabilă formaţiune politică”.

„Practic, au călcat în picioare atât istoria, cât şi tradiţia PNL, dar şi speranţele şi promisiunile făcute oamenilor atunci când, anul trecut, au votat o coaliţie de dreapta care să dezvolte România. Practic, au aruncat la picioarele PSD atât PNL, cât şi România”, a susţinut Oros.

Ludovic Orban a precizat că a demisionat din PNL pentru că a rămas loial oamenilor care şi-au pus speranţele în acest partid, în care acum şi-au făcut loc minciuna, prostia, trădarea, laşitatea.

„Aproape toate lucrurile în care cred nu se mai regăsesc astăzi în conducerea PNL, şi-au făcut loc toate lucrurile pe care le-am detestat – minciuna, prostia, laşitatea, slugărnicia, lenea, lipsa de asumare politică”, a afirmat Orban.

Parlamentarii care şi-au înregistrat marţi demisia din PNL sunt: Alexandru Kocsis (deputat), Ovidiu Florean (senator), Ion Ştefan (deputat), Ionel Dancă (deputat), Constantin Şovaială (deputat), George Ionescu (deputat), Adrian Oros (senator), Bogdan Bola (deputat), Claudiu Chira (deputat), Nicolae Giugea (deputat), Antonel Tănase (deputat), Gabriel Plăiaşu (deputat), Ion Iordache (senator), Violeta Alexandru (deputat) şi Adrian Miuţescu (deputat).

Pe 26 octombrie, Orban a plecat din grupul PNL de la Camera Deputaţilor, devenind parlamentar neafiliat.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

2 comentarii

  • daca nu a inteles ca pnl trebuia urgent reformat cu orice pret atunci mai bine ca a demisionat Inseamna ca politica ii este o caciula prea mare pentru el

  • Bravo lui. Arata ca respecta alegatorii. Arata ca nu e prostituata politic.Multi am votat pnl ca sa nu castige ciuma rosie. Dar prin alianta cu plavanis si cacatu, ciuma rosie va fi mai puternica decat oricand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.