16 ani, 5 luni și 10 zile de administrație PSD pentru Constanța. Ora bilanțului

bd-tomis-9

Bulevardul Tomis ar fi trebuit să fie închis traficului auto la finalurile de săptămână

Decebal Făgădău se apropie de împlinirea a 6 luni de mandat în fruntea Primăriei Constanța. 6 luni de mandat care vin în completarea altor aproximativ 16 ani în care municipiul Constanța a fost condus în totalitate de către PSD. Un bun prilej pentru a trece în revistă o parte din promisiunile neîndeplinite până în ziua de azi de către noul primar al Constanței, dar și o ocazie pentru a ne reaminti câteva dintre eșecurile administrației PSD.

Transparența în activitatea instituțiilor: una dintre cele mai importante promisiuni din campania lui Făgădău – până în prezent, neîndeplinită. Solicitările cetățenilor sunt în mai toate cazurile lăsate fără răspuns, iar comunicarea cu presa și mai ales cu societatea civilă este un subiect de domeniul științifico-fantasticului.

Curtea de Apel Constanța a decis că primăria condusă de Făgădău a limitat accesul la informațiile publice în cazul unei solicitări venite din partea mai multor cetățeni și a obligat instituția să se conformeze deciziei.

Închiderea în fiecare weekend a bulevardului Tomis și transformarea acestuia în zonă pietonală: totul a rămas, evident, la stadiul de vorbe.

Mai bine de 8 luni au durat lucrările de reabilitare, termenul inițial fixat pentru 15 septembrie fiind mutat în prima fază pe 1 octombrie, ulterior după depășirea acestuia, primăria nu a mai stabilit un alt termen. Coincidența sau nu, lucrările au fost terminate exact în debutul campaniei pentru parlamentare.

Primarul se bătea cu pumnii în piept în campanie că va îmbrăca toate clădirile în huse imense – nici un pas în această direcție.

Reabilitarea clădirilor de patrimoniu se realizează foarte greu în municipiul Constanța, neexistând un interes foarte mare din partea autorităților locale. Municipalitatea nu a achiziționat niciodată o casă de patrimoniu, cum s-a întâmplat în alte județe din țară.

În precampania de la locale, Făgădău a organizare un concurs de arhitectură cu tema înfrumusețarea orașului – totul a rămas la stadiul de discuție frumoasă. Până în ziua de azi nimeni nu a mai comunicat nimic despre acest subiect, nici propuneri de proiecte, nici concursuri, iar Constanța tot ca după război arată.

Rezilierea contractului cu Polaris. Într-un efort disperat de a se departaja de imaginea fostului primar Mazăre, Făgădău a promis că va rezilia contractul cu Polaris (firma de salubritate cea mai scumpă din țară) – până astăzi nu numai că nu s-a reziliat contractul dar primăria nu a făcut publice informațiile solicitate de alte partide în acest caz. Contractul cu firma de salubrizare Polaris M Holding continuă să sece bugetul local de sume importante, lună de lună.

(P.E.)

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.