167 de amenzi în 48 de ore pe două din cele mai periculoase drumuri din Constanța

masina-accident-2
În anul 2020, pe DN 39 au fost înregistrate 47 de accidente rutiere, soldate cu 4 persoane decedate, 5 persoane rănite grav și 40 de persoane rănite ușor

În perioada 3 – 4 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene al Serviciului Rutier au desfășurat acțiuni pe linia prevenirii accidentelor rutiere, pe DN 39 (Constanța – Mangalia) și DN 22 (Lumina – Tulcea).

Din analizele efectuate, s-a constatat faptul că printre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere pe aceste drumuri se numără viteza neregulamentară, depășirea neregulamentară și alte preocupări de natură a distrage atenția conducătorului auto (folosirea telefonului mobil).

„Polițiștii rutieri au acționat în 8 zone, fiind aplicate 167 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 100.000 de lei, dintre care 151 pentru depășirea limitei de viteză admisă.”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Totodată, au fost reținute 7 permise de conducere, dintre care 5 pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei de viteză admisă pe sectorul de drum respectiv.

De exemplu, la data de 3 ianuarie a.c., în jurul orei 10.30, polițiștii rutieri au depistat un bărbat, de 25 de ani, care a condus un autoturism pe DN 22 având viteza de 153 km/h pe un sector de drum cu limita de viteză de 100 km/h. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i totodată reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

În anul 2020, pe DN 39 au fost înregistrate 47 de accidente rutiere, soldate cu 4 persoane decedate, 5 persoane rănite grav și 40 de persoane rănite ușor.

Totodată, pe DN 22 au fost înregistrate, anul trecut, 24 de accidente rutiere, soldate cu 5 persoane decedate, 2 persoane rănite grav și 26 de persoane rănite ușor.

Vă recomandăm și:

De ce respectă germanii regulile de circulație (și românii nu)

„Sunt de doi ani în Anglia și m-au depășit numai 3 mașini. Una era condusă de un român.” De ce românii respectă regulile în străinătate, dar acasă nu?

De ce murim pe șosele. Cum ne poate salva viețile Teoria Ferestrelor Sparte

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.