167 de copii bolnavi de covid sunt internați, din care 16 la terapie intensivă

coronavirus (3)

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, azi, că România înregistrează duminică două recorduri nedorite şi anume numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi în spital şi numărul pacienţilor cu infecţia cu SARS-CoV-2 aflaţi în secţiile de terapie intensivă. Voiculescu a anunțat de asemenea că sunt în spitalele COVID  167 de copii internaţi din care 16 în ATI, doi dintre aceştia fiind intubaţi.

Potrivit ministrului, cifrele de 13.714 pacienţi cu COVID-19 internaţi şi 1.456 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus aflaţi în secţiile la ATI reprezintă recorduri pentru România.   

„Vedem că soluţiile peste tot în lume sunt mai mult sau mai puţin asemănătoare şi peste tot soluţiile nu sunt individuale, sunt colective. De multe ori, salvarea este colectivă se găseşte doar dacă punem cu toţii umărul. (…) Prioritatea zero este salvarea de vieţi şi limitarea la un minimum a deceselor evitabile. O altă prioritate este limitarea problemelor socio-economice care derivă din această situaţie. Este un moment important de solidaritate pentru noi toţi. (…) Acest val trei nu ar trebui să-l judecăm doar prin prisma cifrelor, acest val trei vine peste valurile anterioare care au lăsat în urma lor un număr de pacienţi în secţiile de terapie intensivă, acest val vine cu un număr de pacienţi care intră în secţii deja ocupate”, a declarat Voiculescu. 

Ministrul afirmă că sunt familii întreg care ajung la spital, se observă scăderea vârstei pacienţilor cu forme grave dar şi la pacienţi fără comorbidităţi particulare. 

„Vedem acum persoane sănătoase care nu numai că ajung să fie internate în spital, ci dezvoltă forme grave ale bolii. (…) Din totalul pacienţilor cu forme critice mai mult de o treime sunt pacienţi intubaţi, spre deosebire de începutul pandemiei când proporţia formelor severe şi critice era semnificativ mai redusă”, a mai afirmat ministrul.

Vă recomandăm și:

Copiii bolnavi de covid se internează în Medgidia

Prima scădere importantă a incidenței coronavirusului în municipiului Constanța

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.