175 de medici și personal auxiliar sunt infectați cu SARS-CoV-2

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
covid-19

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.352 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 55 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 290 de persoane internate, dintre care 263 din județul Constanța și 27 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.128 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 158 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 175 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (55), asistenți medicali (70) și personal auxiliar (50).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 605 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 74 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 74 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 67 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 75 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 0 ocupate).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 406 teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 74 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 14.500 de lei).

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 15 societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 21 septembrie a.c., 700 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 185 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
Mitshubishi
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.