182 de constănțeni s-au vindecat de Covid-19. Amenzi de peste 14 milioane lei

coronavirus

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 250 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 11 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 182 de pacienți au fost declarați vindecați. Rata de vindecare din Constanța este de aproximativ 75%, printre cele mai ridicate din toată țara.

În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 350 de persoane, care ocupă 15% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 490 de persoane în izolare la domiciliu.

De la intrarea în vigoare a Ordonanțelor Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 9.810 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 14.283.125 lei. Dintre acestea, 196 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 366.400 lei, din care 175, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 2.111 verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse (măsuri de izolare, verificarea documentelor privind deplasarea sau libera circulație). Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 42 de societăți comerciale și PFA.

Pentru verificarea măsurilor impuse prin Ordonanțele Militare în vigoare, peste 1.200 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au fost angrenate în județul Constanța, în ultimele 24 de ore.

Citește și: Klaus Iohannis: Starea de urgență va fi înlocuită de starea de alertă

În ceea ce privește situația din localitatea Cuza Vodă, unde, pe data de 21 aprilie a.c. a fost instituită măsura de carantină delimitată, zilnic, în medie, 125 de forțe de ordine (I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, I.P.J. Constanța, Poliția Locală Constanța, M.Ap.N.) asigură perimetrul stabilit pentru carantinare. De asemenea, cu sprijinul Inspectoratului General de Aviație, vor avea loc, periodic, acțiuni de survol cu elicoptere, menite să sprijine dispozitivele din teren.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.