19 persoane salvate de la înec în acest an, pe litoralul românesc

În prima lună de la operaționalizarea punctelor de prim ajutor pe litoral, pompierii au desfășurat misiuni în urma cărora 286 de persoane, aflate în dificultate, au fost asistate medical. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate pe plajă, în staţiunea Eforie Nord, unde au fost asistate medical 85 persoane, urmată de stațiunile Costinești – 75 persoane, Saturn – 39 persoane, Vama Veche – 39 persoane, Mamaia – 24 persoane, Năvodari – 21 cazuri și Corbu – 3 cazuri.

Totodată, echipajele de pe ambulanţele SMURD care deservesc cele 8 puncte de prim ajutor (în stațiunile Corbu, Mamaia Nord /Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Saturn-Venus și Vama Veche) au asistat medical 727 persoane, dintre care 499 au necesitat transportul la spital.

Salvatorii care încadrează șenilatele existente pe litoral au desfășurat 35 de misiuni destinate transportului persoanelor cu diferite afecțiuni medicale în punctele de prim-ajutor existente pe plaje sau la ambulanțe, în vederea preluării și transportării acestora către unitățile spitalicești, pentru investigații suplimentare.

De asemenea, de la începutul anului până în prezent, 19 persoane au fost salvate de la înec din mare și 2 persoane din lacuri.

Totodată, pe raza județului Constanța, în perioada 18 iunie-20 iulie a.c., pompierii au fost solicitaţi să acţioneze la 41 incendii, 5 solicitări asistență persoane descarcerate și 249 alte intervenții.

În domeniul preventiv, în perioada menționată mai sus, personalul specializat a participat la acțiuni de promovare a mesajului informativ-educativ în rândul turiștilor, precum şi la activităţi de îndrumare, instruire şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor. Inspectorii de prevenire au derulat 105 controale la unităţi de turism şi agrement, în urma cărora au fost aplicate 136 de amenzi, în cuantum de 229.000 lei.

Pe timpul controalelor privind securitatea la incendiu, efectivele inspectoratului au desfășurat și acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Constanța.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Două reprezentanții suplimentare la Delfinariu și acesta este un lucru bun pentru delfini VIDEO

Thu Jul 22 , 2021
Lume multă la Delfinariul din Constanța. Pentru a face față tuturor celor care vor să-i vadă pe cei doi delfini, conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța a decis să suplimenteze reprezentațiile. „Am avut o reprezentație suplimentară la 12.30. Vom mai avea una la 15.30. A cincea pe ziua […]
dalfinariu