20 de localități nu au în continuare curent electric

Incercare de deblocare a unui drum pentru a ajunge la localitățile izolate

ENEL a anunțat, printr-un comunicat de presă, că se continuă eforturile pentru realimentarea tuturor consumatorilor și restabilirea normalității în furnizarea cu energie electrică, în teren fiind la acestă oră un număr de 110 echipe de intervenți (în trei județe).

Condițiile extrem de dificile au făcut ca inclusiv o parte a utilajelor de deszăpezire care au venit în sprijinul echipelor E-Distribuție Dobrogea să rămână blocate, îngreunând astfel reluarea alimentarii cu energie electrică în o serie de localitați din județul Constanța.

În data de 8 ianuarie, la ora 16:00, situaţia se prezenta astfel:

  • în judeţul Constanţa este afectată o linie de înaltă tensiune si au rămas nealimentate 5 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 14 linii de medie tensiune parțial şi 95 posturi de transformare, fiind afectate total sau parțial 20 localităţi ( Băraganu, Potirniche, Movilița, Izvoru, Veteranu, Albești, Comana, Viroaga, Cerchezu, Măgura, Căscioarele, Furnica, Olteni, Dumbrăveni, Mereni, Ciobanița, Osmancea, Independența, Fântâna Mare, Orzaru). În municipiul Constanța se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.
  • în judeţul Călăraşi au rămas nealimentate total 4 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, 8 posturi de transformare, fiind afectate 2 localităţi (Tăriceni, Dragalina). În municipiul Călărași se înregistrează  deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.
  • în judeţul Tulcea au rămas nealimentate total 3 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, 19 posturi de transformare, fiind afectate 2 localităţi (Slava Rusă și Slava Cerchez). În municipiul Tulcea se înregistrează  deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

În pofida condiţiilor meteo severe, cu temperaturi extrem de scăzute resimțite în câmp până la -30 grade Celsius, cu rafale de vânt de peste 70 km/h şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile sau drumuri închise, și a lipsei vizibilităţii în teren (câmp) sub 20 metri, zăpadă troienită și viscolită, echipele vor lucra neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Către unele rețele avariate este nevoie deplasarea în câmp, prin troiene de zăpadă, cu tot echipamentul de intervenție purtat de electriceni în spate și mâini, chiar și cu scara necesară pentru a urca pe stâlpi până la rețea.

 

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Lista localităților care nu au apă curentă

Sun Jan 8 , 2017
SC RAJA a anunțat că in jurul orei 15.00 s-a reluat alimentarea cu apa a abonatilor din localitatea Amzacea, dupa ce echipele de interventie Enel au realimentat cu energie statia de pompare. La ora actuala, din cauza avariilor la sistemele de alimentare cu energie, nu se furnizeaza apa potabila in […]
raja