24 de ore fără niciun deces raportat din cauza coronavirusului

coronavirus

În ultimele 24 de ore, DSP Constanța nu a primit nicio fișă de deces de la unitățile medicale din județ, a anunțat Tudorel Ene, purtător de cuvânt al instituției. Este pentru prima dată după multă vreme când se întâmplă acest lucru. Vestea proastă este că s-au făcut foarte puține teste. În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 178 de teste RT-PCR.

DSPA a mai anunțat că, în acest moment, sunt 305 persoane internate, dintre care 290 din județul Constanța și 15 din alte județe.

De asemenea, la nivelul județului sunt 3.802 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 1.812 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 284 de cadre didactice, 677 de elevi, 172 de studenți și 85 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.466 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (337), asistenți medicali (678) și personal auxiliar (451).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 87 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 58 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 53 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 69 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 16 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 22 ocupate).

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 182 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 77.750 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 49 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 16 ianuarie a.c., peste 550 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.636 de persoane cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 28.629 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 690 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.