25 de scafandri caută un copil dispărut în Marea Neagră. Are 14 ani și a fost părăsit de mamă, la naștere

copil inecat corbu
Echipele ISU Dobrogea au ajuns pe plaja Corbu (foto: ISU Dobrogea, 11 iunie 2018)

COMPLETARE ORA 20.10 Militarii de la ISU Dobrogea au anunțat că au încetat căutările pentru azi, din cauza vizibilității reduse.

25 de scafandri caută un copil dispărut în Marea Neagră, aceasta fiind cea mai mare operațiune de căutare organizată, în ultimul timp, la nivelul ISU Dobrogea.

Aceștia au sosit pe plaja Corbu cu șapte autospeciale și o ambarcațiune pentru a căuta un copil de 14 ani, dispărut de duminică seară.

„Sunt scafandri de la inspectoratele județene pentru situații de urgență din Alba, Suceava, Hunedoara, București-Ilfov, Vrancea, Teleorman și Constanța. Cei din țară se află în stagiul de antrenament la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție Constanța”, au precizat reprezentanții ISU Dobrogea.

copil inecat

La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța s-a constituit, încă de ieri, o comisie de cercetare disciplinară care va stabili modul în care au decurs evenimentele din 10 iunie 2018.

Din primele discuții purtate de echipa DGASPC cu asistentul maternal profesionist, băiatul a plecat de acasă ieri după-amiază. I-a spus asistentului maternal că se duce la o sală de calculatoare și era însoțit de un prieten. Nu a spus însă că ar avea de gând să coboare și pe plaja de la Corbu.

„Băiatul, în vârstă de 14 ani, a fost părăsit la naștere în Spitalul de Urgență din Tulcea. A ajuns ulterior la Centrul Maternal din Mangalia, apoi s-a instituit măsura plasamentului la un asistent maternal profesionist. Copilul nu a ținut legătura cu mama lui, aceasta schimbându-și des domiciliul iar despre tatăl său nu există informații. Psihologii DGASPC Constanța l-au descris ca pe un copil receptiv, afectuos și timid”, au spus reprezentanții instituției.

plaja corbu cautare

Reamintim că, duminică după-amiază, cadrele medicale au fost solicitate să intervină pe plaja de la Corbu, după ce doi copii de aproximativ 14 ani au intrat în mare. La faţa locului au fost solicitaţi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, în zonă deplasându-se un echipaj de scafandri, care a început căutările, trupul acestuia nefiind deocamdată găsit. Din cauza întunericului şi a mării agitate, căutările au fost oprite. Acestea au fost reluate luni dimineață.

Băiat de 7 ani, adus la țărm de valuri

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

A tăiat linia dublă continuă și a provocat un accident

Mon Jun 11 , 2018
Un tânăr șofer a tăiat linia dublă continuă de pe strada Soveja, municipiul Constanța, și a provocat un accident în urma căruia o femeie a fost rănită. Iată ce spune poliția despre eveniment. „La data de 11 iunie a.c., în jurul orei 10:20, un tânăr, de 24 de ani, a […]