27 de bărbați și o femeie, cercetați pentru că au furat motorină și ulei din locomotive

Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au finalizat cercetările într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de delapidare, complicitate la delapidare, fals, uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale, tăinuire, omisiunea sesizării. Dosarul a fost trimis către unitatea de parchet competentă.

În fapt, la data de 30 iunie a.c., polițiștii de la transporturi, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat 4 percheziții domiciliare pe raza municipiului Constanța.

În urma perchezițiilor, au fost ridicați 1450 de litri de motorină și 650 de litri de ulei.

„Din cercetări a reieși faptul că, în perioada mai – iunie 2020, mai multe persoane, angajate în cadrul unei societăți comerciale, ar fi sustras motorină de la locomotivele din incinta Depoului Palas, prin aceea că ar fi completat în fals foile de parcurs ale acestora.”, a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Prejudiciul creat este de aproximativ 31.000 lei.

Persoanele în cauză, respectiv 27 de bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 28 si 52 de ani, sunt cercetate în stare de libertate.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.