27 de migranți din Somalia, Irak, Sudan, Siria și Afganistan, cu o ambarcaţiune turcească, descoperiți de polițiștii de frontieră români FOTO VIDEO

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, în zona localității Sf. Gheorghe, 27 de migranți sosiți din Turcia cu o ambarcaţiune, ajutați de două călăuze.

În ziua de 16.05.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat în apele navigabile internaționale o ambarcațiune suspectă, care naviga spre țărmul României, aceasta fiind monitorizată în scopul documentării activității infracționale.

„Astfel, polițiștii de frontieră au interceptat un grup 27 de cetățeni străini, din Somalia, Irak, Sudan, Siria și Afganistan, precum și cele două călăuze care le-au facilitat deplasarea din Turcia până în România.
Persoanele astfel depistate au fost preluate de către colegii noştri pentru continuarea cercetărilor iar mijloacele folosite pentru facilitarea transportului acestora urmează să fie ridicate în vederea confiscări.”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

27 de migranți din Somalia, Irak, Sudan, Siria și Afganistan, cu o ambarcaţiune turcească, descoperiți de polițiștii de frontieră români

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat, trafic de migranți în formă agravantă și conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător.

27 de migranți din Somalia, Irak, Sudan, Siria și Afganistan, cu o ambarcaţiune turcească, descoperiți de polițiștii de frontieră români

Cele două persoane care au facilitat transportul migranților din Turcia în România au fost reținute pe baza de ordonanță pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalui Constanța cu propunere de arestare preventiva.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

O șansă pentru comunitățile locale: suplimentarea fondurilor și prelungirea termenelor pentru PNDL II

Tue May 17 , 2022
Dezvoltarea comunităților locale este o prioritate pentru Guvernul României, iar accesul la servicii esențiale este o prioritate care nu poate fi amânată. „Programul Național de Dezvoltare Locală care cuprindea perioada 2017-2022 a fost puternic influențat de pandemie, precum și de creșterea prețurilor la materialele de construcție.”, spune Marian Crușoveanu, deputat […]