30 de tineri din 4 țări europene s-au reunit la Constanța pentru a discuta despre instrumente dedicate antreprenoriatului social

În perioada 11-17 mai 2022, 30 de tineri din 4 țări europene – Portugalia, Spania, Polonia și România s-au reunit la țărmul Mării Negre pentru a pune în practică metodele și activitățile realizate de către lucrătorii de tineret – participanții la cursul de formare Shape Your Future.

Pe parcursul a 7 zile aceștia au avut ocazia să descopere orașul Constanța și cultura regiunii dobrogene. Formatorii prezenți la schimbul de experiențe le-au împărtășit tinerilor informații despre cum pot realiza o analiză SWOT, cum își pot dezvolta o afacere utilizând modelul business CANVA – dar și multe altele. Tinerii au participat la vizite de studiu și au avut ocazia să interacționeze cu tineri antreprenori din comunitate. 

Schimbul de experiență a avut loc în cadrul proiectului „Shape Your Future” finanțat prin programul Erasmus+, au participat în Dublin.

Proiectul “Shape Your Future” vizează incluziunea socială a tinerilor ce provin din medii defavorizate, integrarea pe piața muncii, facilitarea accesului la programele educaționale și de inovare și dezvoltarea unor abilități antreprenoriale. Luând în calcul nevoile lor, proiectul pune la dispoziția tinerilor din grupul țintă din cele cinci țări partenere, o platformă online și o aplicație prin intermediul cărora să-și găsească un loc de muncă și să-și dezvolte abilitățile sociale, antreprenoriale și profesionale pe piața muncii. “Shape Your Future” are o perioadă de implementare de 24 de luni și este finanțat prin programul Erasmus Plus, Key Action 2 – Parteneriate Strategice.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

USR crede că city managerul Felicia Ovanesian este o problemă, dar nu a luat nicio măsură concretă

Wed May 18 , 2022
Vergil Chițac a numit-o, la scurt timp după ce a preluat mandatul de primar, pe Felicia Ovanesian în funcția de city manager. Se cunoșteau din Asociația Constanța Altfel, pe care au fondat-o împreună și în care au lucrat cot la cot. Legea spune că un city manager poate fi numit […]