31 de județe nu mai au niciun loc pentru vaccinare

Constănțenii stau la coadă să se vaccineze. Imagine din faza a II-a a procesului de vaccinare, de la spitalul militar de campanie de pe stadionul Portul. Sursă foto: Centrul Media al Forțelor Navale
Constănțenii stau la coadă să se vaccineze. Imagine din faza a II-a a procesului de vaccinare, de la spitalul militar de campanie de pe stadionul Portul. Sursă foto: Centrul Media al Forțelor Navale

În 31 de județe din România a fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni, în raport cu numărul dozelor disponibile la acest moment și cu calendarul de livrare estimat pentru perioada următoare, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Constanța se numără printre ele.

Reamintim faptul că, în conformitate cu Strategia națională de vaccinare și cu recomandările ferme ale Agenției Europene a Medicamentului, repartizarea dozelor către centrele de vaccinare se face pentru asigurarea primei administrări și, în mod obligatoriu, a rapelului.

Potrivit situației raportate la ora 14:00, erau în continuare disponibile programări în județele Alba, Bihor, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți și Suceava, conform datelor din Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) și preluate de platforma informatică de programare dezvoltată de STS.

Datele raportate sunt în dinamică și există posibilitatea ca, la ora difuzării comunicatului, situația să fie diferită.

Având în vedere calendarul estimat de livrare a dozelor de vaccin, CNCAV a solicitat STS actualizarea platformei de programare pentru a putea permite continuarea programărilor persoanelor din etapele I si II, începând cu 1 martie, în centrele de vaccinare deja existente.

„Totodată, în scurt timp, vor fi deschise noi centre de vaccinare la nivelul fiecărui județ, care vor permite programări și pentru date mai apropiate, începând cu data de 8 februarie.”, spun reprezentanții comitetului.

Campania de vaccinare continuă conform planificării, asigurând zilnic rapelul pentru persoanele deja vaccinate cu prima doza, cât și vaccinarea persoanelor nou programate.

Calendarul programărilor și suplimentarea numărului de locuri de programare se stabilesc în colaborare cu INSP și cu direcțiile de sănătate publică.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

Citește și:

Persoanele fără adăpost, marinarii și avocații vor intra în etapa a doua de vaccinare

Comisia Europeană ia în calcul existența unui „pașaport de vaccinare”

Peste 200.000 de persoane din etapa a II-a, programate pentru vaccinare

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Administratorul unui restaurant, amendat de polițiști pentru că avea clienți pe terasă

Wed Jan 20 , 2021
Astăzi, în jurul orei 17.50, polițiști din cadrul Secției 1, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe terasa unui local se aflau mai multe persoane așezate la mese, iar în urma verificărilor efectuate s-a […]