315 constănțeni internați din cauza covid, 5 decedați

spitalul de boli infectioase constanta

În acest moment, în județul Constanța sunt 315 persoane bolnave de covid internate. În total sunt 467 de paturi, distribuite după cum urmează: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța – 140; Spitalul Municipal Medgidia – 150; Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța – 20; Spitalul Municipal Mangalia – 55; Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța – 43; Secția Exterioară Agigea – 55; Secția Exterioară Psihiatrie Palazu Mare – 4.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.891 de persoane aflate în carantină la domiciliu și 1.383 de persoane sunt izolate la domiciliu.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 5 decese:

  • Deces 1.327: Femeie, 73 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat tip II insulino-dependent, boală coronariană ischemică, infarct miocardic vechi, insuficiență cardiacă cronică clasa III NYHA), decedată în 21.09, la Secția Exterioară Agigea.
  • Deces 1.328: Femeie, 85 de ani, Constanța, comorbidități (insuficiență cardiacă cronică clasa III NYHA, hipertensiune arterială), decedată în 21.09, la Spitalul Municipal Medgidia.
  • Deces 1.329: Femeie, 71 de ani, Constanța, comorbidități (cardiomiopatie dilatativă ischemică, insuficiență cardiacă congestivă, fibrilație atrială cronică), decedată în 22.09, la Spitalul Municipal Medgidia.
  • Deces 1.330: Femeie, 68 de ani, Constanța, comorbidități (boală varicoasă operată, hipertensiune arterială), decedată în 22.09, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
  • Deces 1.331: Bărbat, 84 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, boală renală cronică, cardiostimulare permanentă), decedat în 21.09, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul pandemiei, până în prezent, 556 de cadre didactice, 1.474 de elevi, 284 de studenți și 167 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.927 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (424), asistenți medicali (880) și personal auxiliar (623).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 356 de teste antigen rapide și 642 de teste RT-PCR.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, 42 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 2.500 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 69 de societăți comerciale și PFA.În cursul zilei de ieri, 21 septembrie a.c., 200 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.289 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 46.225 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.331 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Daniel Citirigă iese din „Grupul executiv de lucru pentru elaborarea strategiei culturale a municipiului Constanța”

mie sept. 22 , 2021
Daniel Citirigă a anunțat că iese din „Grupul executiv de lucru pentru elaborarea strategiei culturale a municipiului Constanța”, alcătuit de Primăria Constanța, la foarte scurt timp după anunțul similar al lui Erwin Șimșensohn. „Ce ar mai fi de spus? Am participat si eu azi la această ședință, am atras atenția […]
daniel citiriga

V-ar putea interesa și: