33 de tone de deșeuri aduse din Israel au fost oprite în portul Constanța Sud

Garda Națională de Mediu Constanta a interzis importul a 33 de tone de deșeuri, încărcate în două containere, sosite în Portul Constanța Sud.

Deseurile au fost expediate de o firma din Israel si ar fi trebuit sa ajunga la o societate din judetul Buzau. Cantitatea totala aflata in cele doua containere este de 32.929 kg, reprezentand deseuri de polistiren presat in baloti.

Importul a fost inregistrat in registrul ROAFM, insa echipa de comisari a constatat mai multe neconcordante intre documentele depuse la Biroul vamal de Frontiera pentru realizarea importului si informatiile incarcate de importator in aplicatie. Autorizatia de mediu din setul de documente nu era aceeasi cu autorizatia de mediu din registrul ROAFM, iar documentul care insoteste transferul deseurilor –Anexa VII nu este completat conform cerintelor Regulamentului 1013/2006.

Din aceste documente nu a reiesit in mod clar amplasamentul/adresa instalatiei de valorificare a deseurilor de polistiren si daca exista autorizatie de mediu pentru punctul de lucru unde se afla instalatia de valorificare a acestora.

„Importul/transferul oricăror tipuri sau cantităţi de deşeuri în România se poate realiza numai către instalaţii de valorificare”, conditie obligatorie prevazuta de legislatia in vigoare.”, a precizat Garda de Mediu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Șeful CNAIR a anunțat că studiul de fezabilitate pentru Alternativa Techirghiol este aproape gata VIDEO

Tue Aug 30 , 2022
Șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a anunțat marți, 30 august, că elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru construcția Alternativei Techirghiol este aproape de finalizare! Acesta a postat și un filmuleț al traseului. După încheierea acestei etape urmează: avizarea indicatorilor tehnico economici în cadrul C.T.E.-CNAIR, CTE MTI […]

V-ar putea interesa și: