350 ceasuri inteligente susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 1.280.000 lei, depistate în Portul Constanța

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, peste 350 de ceasuri inteligente, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

În data de 11.05.2023, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud a descoperit, într-un container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială din județul Ilfov, 350 ceasuri tip smartwatch care aveau designul unei mărci cunoscute, dar care erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală, având o valoare de aproximativ 1.280.000 lei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate iar bunurile, în valoare totală de aproximativ 1.280.000 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Contrabandă cu haine din Turcia

În data de 12.05.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.
Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele deținute de doi cetățeni români, 85 de articole vestimentare, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Cele două persoane care le dețineau au precizat că au achiziţionat articolele din Turcia, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate.
Produsele, în valoare de aproximativ 8.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

„Drogurile, un flagel” - eveniment inițiat de Cristina Dumitrache, deputat PSD

lun mai 15 , 2023
Vineri, 19 mai 2023, începând cu ora 18:00, la restaurantul La Scoica din Constanța, va avea loc seminarul „Drogurile, un flagel” ce aduce în dezbatere problema consumului de droguri în rândul tinerilor. Evenimentul inițiat de Ileana Cristina Dumitrache, deputat PSD Constanța, are sprijinul Organizației municipale TSD Constanța și va beneficia […]

V-ar putea interesa și: